Kanonen er unøyaktig og river opp overflaten. En hemmelig rapport avslørte F-35s mangler

F-35-flyet er designet for å erstatte F-16 Fighting Falcon-jagerflyet, den vertikale start AV-8B Harrier II, den luftutskytede F/A-18 Hornet og A-10 Thunderbolt II-jagerflyet fra US Air Styrke, marine og marinekorps. Imidlertid har Luftforsvaret nå gitt ut en lenge hemmelig intern rapport som finner at F-35 svikter i enkelte funksjoner. Denne erkjennelsen er viktig for den tsjekkiske hæren, fordi den med introduksjonen av F-35 ønsker å fase ut L-159 for direkte støtte til bakketroppene, mens den amerikanske maskinen er ment å ta over deres rolle.

Kanonen er unøyaktig og river opp overflaten. En hemmelig rapport avslørte F-35s mangler. Illustrasjonsbilde

| Foto: Deník/Lukáš Kaboň

Etter en lang juridisk kamp, ​​en rapport som sammenligner A-10C Warthog og F-35A av Joint Strike Fighter-programmet, som fant sted mellom 2018 og 2019. Den avklassifiserte anmeldelsen, som ble fullført bare i fjor og til nå nøye bevoktet, er kraftig redigert og reiser flere spørsmål enn svar på mange områder. Den tilbyr imidlertid verdifulle detaljer som ennå ikke er publisert.

Den uavhengige ideelle organisasjonen Project on Government Oversight (POGO) innhentet en deklassifisert kopi av rapporten gjennom Freedom of Information Act og et søksmål mot regjeringen av Amerikas forente stater og publiserte den denne uken sammen med sin egen analyse.

Flash vs. Flash

Flytestene ble utført kun på forespørsel fra Kongressen, og rapporten forklarer blant annet ikke hvorfor det tok nesten tre år å fullføre eller hvorfor nøkkelresultater aldri ble offentliggjort eller delt luftstyrke. Faktisk var det tilsynelatende få som så dette dokumentet før det ble bokstavelig talt begravet.

A-10 Thunderbolt-fly fra US Air Force’s 354th Fighter Squadron under tsjekkisk fremadrettet flyinstruktørtrening i 2015Kilde: Dagbok/Libor Plíhal

Sammenligningstestene ble utført av Joint Strike Fight Operational Test Team (JOTT). Alle testflyvninger ble organisert fra Edwards Air Force Base, California, og besto av treningsoppdrag utført over skytefelt ved Naval Air Weapons Station China Lake og Army’s Yuma Proving Ground Arizona. Flytestene fokuserte på evnen til A-10C og F-35A til å utføre tre forskjellige oppdrag:

  1. Lukk luftstøtte (CAS)
  2. Forover luftkontroll (FAC)
  3. Combat Search and Rescue (CSAR)

Testflyvningene ble utført under forhold beregnet på å simulere miljøer med lav og middels trussel, heter det i rapporten. Oppdrag med høy trussel var ikke inkludert i denne referansen.

Som det fremgår av dokumentet, var det generelle miljøet valgt av testteamet for benchmark en forenklet representasjon av et typisk kampmiljø. Bruken av enkle kopier av mål plassert på stort sett flate og åpne steder, selv de som var ment å simulere fiender i tettbygde byområder, økte pilotenes bekymringer F-35 Dette representerer ikke en urettferdig fordel da målene er lettere å observere selv fra høyere høyder.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Eksepsjonelle funksjoner og pris. F-35 er nesten usynlig på himmelen

A-10 flyr vanligvis i svært lave høyder og er mye tregere enn F-35, som begge kan være fordelaktige for å oppdage og engasjere trusler som kan være mer snikende. En delvis redigert del av dokumentet antyder at A-10s taktikk kan gi merverdi når det gjelder bruk av GPS-aktivert presisjonsstyrt ammunisjon.

Opplæringen av tsjekkiske avanserte flyinstruktører begynte onsdag på helikopterbasen i Náměšt nad Oslavou med ankomsten av fire A-10 Thunderbolt-fly fra 354. jagerskvadron til US Air Force med base i Tyskland.A-10 Thunderbolt-fly fra US Air Force’s 354th Fighter Squadron under tsjekkisk fremadrettet flyinstruktørtrening i 2015Kilde: Dagbok/Libor Plíhal

I tillegg kan A-10 bære mye mer ammunisjon (opptil 1174 skudd) for sin legendariske GAU-8/A Avenger 30 mm roterende kanon. F-35A har en innebygd 25mm GAU-22/A kanon med en maksimal kapasitet på kun 182 skudd. F-35B og C-variantene har ikke engang innebygde kanoner, men kan bevæpnes med GAU-22/A påhengsmotorkanonen med et mindre magasin.

F-35 uten evne til å kombinere ammunisjon

Rapporten sa også at av uklare årsaker kan ikke F-35-er samtidig frakte forskjellig ammunisjon på påhengsmotorene og i de interne våpenrommene. Bruken av disse undervingestasjonene opphever også stealth-egenskapene til Joint Strike Fighter. A-10 er kjent for sin evne til å frakte blandet ammunisjon på en enkelt flyvning, noe som gir større fleksibilitet når det gjelder å engasjere ulike typer mål.

Den mystiske F-117 Nighthawk ga opphav til F-35 som militæret vårt kjøper i dag:

I aksjon.  F-117A-flyet tjenestegjorde i himmelen over Jugoslavia, Panama og Irak.

Det mystiske F-117-flyet: The Invisible Falcon endret alt, og takket være ham ble F-35 født

Rapporten fremhever også F-35A sin begrensede evne til å kommunisere direkte med personell på bakken. Derfor, tilsynelatende for å utjevne konkurransevilkårene, brukte sammenligningstestene nesten utelukkende talekommunikasjon, noe som igjen satte A-10C-pilotene på en ulempe siden de ikke fikk bruke de veldig kraftige digitale kommunikasjonsmulighetene til flyene deres, spesielt ROVER (Fjernstyrt videoforbedret mottakersystem som lar utstyrte fly overføre informasjon fra sensorer direkte til flygeledere i sanntid, noe som forbedrer koordineringen betydelig.

F-35-programkontoret har siden tatt skritt for å integrere en ROVER-lignende videodatalink i F-35. Det er imidlertid uklart hvor langt dette arbeidet har kommet de siste årene og hvor mange, om noen, F-35 som nå har denne evnen. Rapporten inneholder imidlertid anbefalinger om å «forbedre F-35s digitale kommunikasjon, videodatatilkobling og interoperabilitet med 4. generasjons fly» og «utvikle treningsprogrammer for ytterligere å forbedre effektiviteten til F-35A i disse oppdragene.»

Rapporten sier imidlertid ikke om problemene med 25 mm-nøyaktigheten er løst kanon på F-35A-flyet og ved å sprekke i overflaten av flyet under bruk.

Kritikk av F-35 utgjør svik

Ifølge organisasjonen som publiserte rapporten Pentagon Det er ingen hemmelighet at det amerikanske luftvåpenet ikke ønsket å gjennomføre disse kongressbeordrede testene i det hele tatt, da daværende sjef for luftforsvaret, general Mark Welsh, offentlig kalte dem en dum øvelse.

Kongressens mandat for benchmark-testene kom etter en skandale der en annen luftvåpengeneral foreslo for sine underordnede at forsvar av A-10 mot F-35 før medlemmer av lovgiver var ensbetydende med forræderi.

Kilde: YouTube

Den sammenlignende testrapporten sier at A-10- og F-35-pilotene som var involvert i testene gjentatte ganger uttrykte ideen om å bruke F-35A-ene til å følge A-10C-ene på oppdrag. En del av disse oppdragene involverer jegerdekning, og den kombinasjonen kan være fornuftig. Stealth F-35A ville være i stand til å nøytralisere lufttrusler og fiendtlige luftforsvarssystemer og gi situasjonsforståelse, i stor grad takket være de omfattende egenskapene til deres sensorer og elektroniske krigføringsenheter.

Test hvor godt du kjenner det toppmoderne amerikanske F-35-flyet:

Amerikansk F-35 Lightning II-fly

QUIZ: F-35 vil bli ryggraden i det tsjekkiske luftvåpenet. Hva vet du om han?

«Men hvis troppene må stole på det F-35 «Hvis noen skal ta på seg en angrepsrolle, ville den beste løsningen være å skaffe et tilstrekkelig antall skvadroner fullt spesialiserte for det oppdraget,» sa Dan Grazier fra Project on Government Oversight, som fordømte utgivelsen av rapporten. «Luftvåpenkommandoen bør flytte alle roterende A-10-piloter til disse skvadronene for å sentralisere deres ekspertise. Men det skjer ikke.»

«Luftvåpenet påstår for øyeblikket ikke engang å trene F-35-piloter for denne rollen, så den akkumulerte kunnskapen om angreppiloter fordamper veldig raskt.» Amerikanske tropper planla i stedet å kjøpe flere dusin spesialiserte lette angrepsfly designet for nærkamp er luft støtte, væpnet vakt og andre relaterte oppdrag.

L-159 ALCAL-159 ALCAKilde: med samtykke fra den 22. helikopterbasen Náměšť nad Oslavou

Det tsjekkiske luftvåpenet har ikke lagt skjul på sin intensjon om å fase ut L-159 etter jagerflyene Su-22 og Su-25, da F-35 vil gi direkte luftstøtte til bakkestyrker. Som den publiserte US Air Force-rapporten viser, selv om F-35 burde være klar for denne typen oppdrag, er den til syvende og sist ikke egnet for det.

For verken det ene eller det andre DronerSelv om angrepshelikoptre ikke helt kan erstatte spesialfly i denne aktiviteten, vil den tsjekkiske hærens bakkestyrker miste sin nære luftstøtte med ankomsten av F-35. Noe som er spesielt irriterende i en tid hvor det investeres milliarder i å bygge en grensetung mekanisert brigade.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *