Det hvite hus advarer om at USAs støtte til Ukraina kan ta slutt i slutten av året

Det kan være svært vanskelig for den amerikanske regjeringen å fortsette å støtte Ukraina etter nyttår hvis kongressen ikke bevilger ytterligere midler til dette formålet. Talsmann for Det hvite hus, John Kirby, sa dette på en orientering torsdag, og oppfordret lovgivere til å ta en rask avgjørelse.

«Rullebanen blir kortere,» forklarte Kirby. «Vi tror at vi har til slutten av året før det blir veldig vanskelig å fortsette å støtte Ukraina.» Og slutten av året kommer snart, understreket talsmannen for nasjonale sikkerhetsspørsmål på pressekonferansen.

USA er den største leverandøren av militærhjelp til landet, som har motstått russisk aggresjon i mer enn 21 måneder. Utstyr verdt anslagsvis over 40 milliarder dollar (omtrent 900 milliarder CZK) har blitt sendt til Ukraina siden februar i fjor, men kongressen friga de endelige midlene til dette formålet på slutten av fjoråret. Forrige måned ba president Joe Biden lovgiverne om ytterligere 61 milliarder dollar i militær og økonomisk bistand.

«Vi trenger disse pengene,» sa Kirby. Det er ikke klart hvor mye penger den amerikanske regjeringen har igjen for å støtte Ukraina. Imidlertid krymper militære hjelpepakker som sendes til Ukraina gradvis, og Det hvite hus sa nylig at dette er et resultat av kongressens forsinkelser. Regjeringen ba opprinnelig om nye midler i september.

Noen medlemmer av det republikanske partiet, som har et knapt flertall i Representantenes hus, avviser ytterligere støtte til Kiev. Senatet, der demokratene har et knapt flertall, kan neste uke stemme over ny finansiering for Ukraina, sammen med en nødpakke for Israel som president Biden også inkluderte i oktoberforslaget.

Imidlertid har republikanere i begge kamre de siste ukene betinget godkjenning av Ukrainas bistand med å stramme inn asyl- og immigrasjonsprosedyrer, deres langsiktige prioritet. De diskuterer for tiden et mulig kompromiss med representanter for Det demokratiske partiet. Suksessen hans er imidlertid langt fra sikker, ettersom innvandringspolitikken er et spørsmål som de to store politiske partiene ikke har klart å finne felles grunnlag om i årevis.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *