Meta tilbyr et betalt abonnement til europeiske brukere – Bilde

Fra november vil Meta tilby betalte abonnementer til europeere slik at de kan bruke Instagram og Facebook annonsefritt – og dermed overholde europeisk lovgivning om personopplysninger og målrettet annonsering, annonserte morselskapet 30. oktober. Brukere i EU, Sveits og resten av det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (Island, Norge, Liechtenstein) «vil ha valget mellom å fortsette å bruke de to sosiale nettverkene gratis» med skreddersydde annonser, «eller velge bort å slutte å se annonser . » sa selskapet i en uttalelse.

Abonnementsplaner vil kun være tilgjengelige for brukere over 18 år. For tenåringer i denne alderen «fortsetter vi å utforske måter å tilby dem en nyttig og ansvarlig reklameopplevelse gitt det utviklende reguleringsmiljøet,» sier Meta.

Fra 9,99 til 12,99 euro per måned

For alle Instagram- eller Facebook-kontoene deres må hver abonnent betale 9,99 euro per måned hvis de betaler via en datamaskin, eller 12,99 euro hvis de bruker mobilappene på smarttelefoner, sa den amerikanske teknologigiganten. Hver ekstra konto som legges til abonnementet fra 1. mars vil øke den månedlige regningen med 6 til 8 euro.

Brukere som ikke samtykker til at den amerikanske gruppen samler inn deres personlige data for annonsemålretting, vil dermed beholde tilgangen til plattformene mot en avgift. Abonnenter vil ha en garanti «at deres data ikke vil bli brukt til annonsering», understreker Meta.

«Vi tror på et annonseringsstøttet internett som gir folk tilgang til personlige produkter og tjenester uavhengig av deres økonomiske status (…) og som lar små bedrifter nå potensielle kunder,» sa Meta i en pressemelding. «Vi respekterer imidlertid ånden og formålet med disse utviklende europeiske regelverket (…) Muligheten for folk til å kjøpe et annonsefritt abonnement balanserer kravene til europeiske regulatorer samtidig som det gir brukerne valgmuligheter,» sier han.

Tilpasse den nye loven

Internett-gigantene Meta og Google har bygget sine imperier på inntekter generert av presist målrettet annonsering ved å bruke personopplysningene de samler inn fra sine milliarder av brukere. Men EU har kjempet i årevis mot å spore internettbrukere uten deres samtykke, først med 2016 European General Data Protection Regulation (GDPR), deretter Digital Markets Regulation (DMA), som trådte i kraft i sommer. Berørte digitale plattformer må oppfylle kravene innen 6. mars 2024.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *