Operatøren hevder at internett og telefon er nede i hele Gaza

Ifølge det største teleselskapet på Gazastripen fungerer ikke alle internett- og kommunikasjonstjenester. På det sosiale området Nettverk Paltel sier at strømbruddet var «forårsaket av en forstyrrelse av viktige optiske ruter.» «Gaza er uten strøm igjen,» skrev Paltel.

Paltel hadde tidligere advart om forstyrrelser av «kjerneelementer» i nettverket og at telekommunikasjonstjenester i Gaza by og den nordlige Gazastripen kan bli forstyrret, skriver han. BBC.

«Hendelsen påvirker telekommunikasjonsnettverket over hele Israel og gjenspeiler tidligere strømbrudd. De fleste av befolkningen vil oppfatte det som et fullstendig tap av kommunikasjon,» sa NetBlocks i et innlegg på det sosiale nettverket X.

Det har vært flere strøm- og kommunikasjonsbrudd i Gaza siden kampene brøt ut 7. oktober. Israel kuttet strømmen til territoriet og telekommunikasjonstjenesteleverandører rapporterte for flere uker siden at kritisk nettverksinfrastruktur hadde blitt ødelagt av bombeangrep.

I mellomtiden ga den ukelange våpenhvilen mellom Israel og den radikale Hamas-bevegelsen dager med «relativt stabile tjenester», ifølge NetBlocks.

Ifølge Mirna El Helbawi, grunnlegger av Connecting Gaza-initiativet, som bruker virtuelle SIM-kort for å hjelpe palestinere med å komme seg rundt telekommunikasjonsavbrudd, er det store problemet at uten fungerende telefoner og internett, kan ikke engang redningsmenn og medisinere utføre oppdragene deres kan koordinere seg.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *