Polestar er den første bilprodusenten som har integrert en nettleser i sitt infotainmentsystem

2022 Polestar 2 Long Range Single Engine | Foto: Olivier Delorme
  • Vivaldi Navigator er tilgjengelig på Play Store for nedlasting for ditt Android-kjøretøys operativsystem

  • Dette vil tillate passasjerer å surfe på nettet direkte på sentralskjermen, spesielt mens de lader

  • Android Automotive-plattformen vil bli lagt til flere biler fra Volvo, General Motors, Ford, Honda og Stellantis i de kommende årene.

Polestar gjorde Vivaldi-nettleseren tilgjengelig for nedlasting over jul for å tilfredsstille hyppige eierforespørsler.

Denne nettleseren er laget av et team i Norge, og er den første tilgjengelige på Android Automotive, for ikke å forveksle med Android Auto.

Android Auto er en app som lar førerens telefon styres gjennom kjøretøyets infotainmentsystem, mens Android Automotive er et komplett infotainmentsystem.

Vivaldi-nettleseren lar sjåføren og passasjerene få tilgang til Internett på bilskjermen akkurat som på telefonen eller stasjonær datamaskin. Faktisk tillater det strømmetjenester, bokmerket surfing og netthandel samtidig som den har strenge sikkerhetstiltak.

Denne funksjonen er spesielt nyttig i en elbil, siden den kan brukes til å beslaglegge og beslaglegge passasjerer mens batteriet lades opp under en lang reise. For å unngå at sjåføren blir distraksjon, låses nettleseren når kjøretøyet er i bevegelse og strømming byttes til kun lydmodus.

Så langt er det bare Polestar 2, Lucid Air 2022 og noen Volvo-modeller, som XC40 Recharge, som er utstyrt med Android Automotive infotainmentsystem, men mange flere modeller vil bli lagt til snart.

I tillegg til resten av Volvo-serien, vil mange nye General Motors-biler også være utstyrt med et nytt infotainmentsystem utviklet av Google.

Den amerikanske bilprodusenten har annonsert at de neste elektriske modellene vil bruke Android Automotive. Så vi kan forvente å finne den i 2023 GMC Hummer EV, Chevrolet Silverado EV og Cadillac Lyriq. I tillegg vil noen fossile brenselmodeller integrere den, for eksempel GMC Sierra, GMC Yukon, Chevrolet Tahoe, 2022 Chevrolet Silverado og Chevrolet Suburban.

Honda har også annonsert at de vil begynne å bruke systemet fra andre halvdel av 2022, med Ford, Lincoln og Stellantis som planlegger å integrere det fra 2023.

Vivaldi-nettleseren, som mottar oppdateringer i samme hastighet som desktop- og mobilversjonene, vil sannsynligvis også være tilgjengelig for disse kjøretøyene.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *