CNN Prima News vil ikke sende nyhetsprogrammet Hlavní Správy

MediaGuru.cz trakk frem dette fredag, opplysningene ble bekreftet av TV-talskvinne Gabriela Semová.

Noen medieeksperter har nylig kritisert kombinasjonen av én nyhetssending til to programmer. Etter kvart år med drift har CNN Prima News oppnådd ein gjennomsnittleg dagleg seerandel på 0,37 prosent blant sjåarar på 15 år og over.

Ifølge Semová har TV ennå ikke satt den eksakte datoen for sendingsendringen; dette bør finne sted i en av de påfølgende ukene. «Dette er et av de delvise trinnene mot å optimalisere programmet på CNN Prima News-kanalen i sammenheng med opplevelsene fra det første kringkastingskvartalet,» sa en talskvinne for ČTK.

CNN Prima News har en seerandel på 0,37 prosent

I tillegg til nyhetsprogrammet vil heller ikke CNN Prima News sende oppfølgingsprogrammene Showtime og Počási. I stedet vil det bli tilbudt en times dokumentarfilm fra klokken 18.55. Hlavní Zprávy og relaterte programmer forblir derfor bare på Prima-stasjonen.

De siste dagene har kombinasjonen av hovednyhetsprogrammet på to kanaler blitt kritisert av enkelte medieeksperter ved vurderingen av den samlede sendingen. «Når det gjelder innhold, mister kanalen synergier med hovedkanalen Prima, noe som er spesielt tydelig i Main News, hvor målgruppene til begge kanalene er forskjellige,» sa Jan Potůček, sjefredaktør for Televizniweb.cz server, til ČTK.

På en pressekonferanse for høstprogrammer i juli kunngjorde Prima at de planlegger å introdusere to nyhetsblokker på CNN Prima News under høstsendingen for å komplettere den pågående ettermiddagsprogrammeringen. Den første av disse bør starte klokken 12.00 og inkludere for eksempel intervjuer om aktuelle tema. I ettermiddagsblokka fra klokken 16 er det i tillegg til krimnytt fokus primært på regionale arrangementer.

Slánský, Israel og tsjekkisk seksuell historie. CT vil gi dusinvis av dokumenter

CNN Prima News begynte å sende i mai etter mer enn ett år med forberedelser. Stasjonen tilbyr nesten 30 programmer. Årlige driftskostnader vil beløpe seg til hundrevis av millioner CZK. Prima har som mål å oppnå en seerrating på 1,5 prosent av nyhetskanalen innen et år etter oppstart av sending, noe som betyr at den fortsatt er under denne terskelen etter fire års drift. Likevel, ifølge TV, er den nåværende andelen på 0,37 prosent bedre enn den opprinnelige publikumsvurderingen til andre nyhetskanaler. Men ifølge analytikere lever kanalen ikke opp til forventningene.

Du kan finne det nyttig på Firmy.cz:

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *