Teslas elbiler har fått kjøreskoleforbud. Hva skjer






Norge har innført et slikt forbud. Hvorfor?

Tesla Model 3 (2023)

© Kazyakuruma, CC0 1.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tesla_Model_3_%282023%29,_long_range,_Japan,_left-front.jpg





Følg oss på Facebook

Alle nyhetene og mer!



Teslas ikke-standardiserte blinklyskontrollsystem kan forvirre nybegynnere. Kjøreskolelærere i Norge nekter å bruke amerikanske elbiler.


I Norge forbyr kjøreskoler bruk av Tesla-elbiler til kjøretimer. De anses som farlige for nybegynnere. Det er rapportert Elektrisk Nettsted.


Tesla er bilmarkedsleder i Norge. Amerikanske elbiler er etterspurt i landet, men kjøreskolelærere mener at de er lite egnet til å lære å kjøre bil og nekter å kjøpe Tesla-elbiler.



Alt dette skyldes den ikke-standardiserte måten å slå på blinklysene på. I stedet for den tradisjonelle metoden (spak) brukes berøringsknapper på rattet. Opprinnelig ble denne løsningen brukt på Model S og X, nå har den oppdaterte Model 3 sedan fulgt etter.



Tesla forklarer at de prøver å redusere antall fysiske brytere i kabinen. I tillegg antar selskapets representanter at når autopiloten dukker opp, vil sjåførene ikke lenger måtte bruke blinklyset.



Blinklysknapper er imidlertid ikke den beste løsningen for nye sjåfører. Kjørelærer John Hansen Oen forklarer at det kan være forvirrende. Dette er spesielt tydelig når du kjører i rundkjøringer hvor du må skru på blinklyset og vri på rattet.


Ifølge instruktøren følte han seg litt forvirret mens han testet den nye Tesla Model 3 i rundkjøringen. En nybegynner kan ikke bare stryke på førerprøven, men også havne i en ulykke – ved å kollidere med en annen bil eller med siden av veien.

Auth. Rettigheter: MTPC
MTPC

Kommentarer

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *