Atea Baltic har til hensikt å overta Baltnetos kommunikasjon

Atea Baltic, det største selskapet for informasjonsteknologiløsninger og -tjenester i de baltiske statene, har til hensikt å kjøpe opp Baltnetos komunikacios, som leverer omfattende informasjonsteknologi (IT) og dataoverføringsløsninger for bedrifter.

Konkurranserådet kunngjorde torsdag at de hadde mottatt Atea Baltics søknad om å kjøpe 100 prosent av aksjene i «Baltnetas Communications».

Mindaugas Pranskevičius, administrerende direktør i «Baltnetos komunikacijus», fortalte BNS at selskapet hans «Atea Baltic» er interessant på grunn av sin sterke posisjon i cloud computing- og datasentermarkedet.

«En konsolidering av selskapene vil være fordelaktig for begge sider – for selskapet Atea Baltic ville Baltnetos komunikaciós være en utmerket partner for å komme inn på cloud computing-markedet, og Baltneta, bli med i en av de største gruppene som leverer IT-løsninger i Baltikum «Vi har vært i stand til å utvide sitt utvalg av tjenester og kompetanse og fortsette å vokse med suksess,” sa M. Pranskevičius i en kommentar til BNS.

Verdien av avtalen ble ikke offentliggjort, sa han.

I mars 2012 kjøpte det norske informasjonsteknologikonsernet «Atea» handelsselskapet Biznio Maschinenka for kontor- og konferanseutstyr for 2,4 millioner dollar. I 2013 kjøpte selskapet Litauens «Presentacijų Spektra» og Latvias CRC.

Denne uken skrev Verslo žinios at Atea Baltics inntekter økte med 9,1 prosent i fjor. opptil 94,7 millioner euro.

I mars i fjor kjøpte «Baltnetos komunikaciós» det sekundære IT-tjenesteselskapet «8K» fra «Ogmios centras»-gruppen av selskaper for et ikke avslørt beløp.


tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *