Håndball CE, Håndball | Blonz sitt show under EM-finalen: Norge knuste Sverige med ti mål

Denne seieren ga Norge et løft på tampen av hjemreisen. Nordmennene fikk hjelp på veien. Sverige, klar for semifinale, ga ikke alt i kampen.

– Det var bra for oss å avslutte dette mesterskapet med en følelse av litt bedre følelse enn om vi tapte eller vant med bare ett mål i dag, sa Blonz til NTB.

– Før kampen lovet vi oss selv at vi skulle gi alt, og det oppfylte vi, la han til.

Norge hadde ballen fra start og viste også et godt forsvarsspill.

Norge startet EM med følgende tre spillere på bakspiller: Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Gøran S. Johannessen.

Ingen av dem var tilgjengelig tirsdag på grunn av skade.

Norge blir enten niende eller tiende i EM. Plasseringen avgjøres etter Islands siste kamp onsdag.

– I dag spilte vi bra og vi trengte å få tilbake følelsen av at vi vet hvordan vi spiller håndball. Godt forsvar, god fart og stor variasjon i det offensive spillet. Vi spiller uten håndbrems. Vi vet det ikke var en veldig viktig kamp, ​​men den betydde mye for oss, sa landslagssjef Jonas Wille til Viaplay.

Les også: Salah i Liverpool for behandling

– Bare for å glemme

Sverige har gjort fremskritt før returen, og gir noen nøkkelspillere masse hvile foran fredagens cupkamp. Det gjorde ting lettere for Norge.

Nok et forsøk fra keeper Torbjørn Bergerud ga det norske laget ledelsen 15:12 til pause. Keeper Kolstad var også meget god i andre omgang.

– Denne seieren vil ikke viske ut mesterskapet for oss, men det er fortsatt godt å avslutte slik, sier Bergerud til NTB.

Etter pause økte den norske ledelsen gradvis til ti mål.

– Skade. Vi må bare glemme denne kampen, sa Eric Johansson, som tidligere spilte i Norge for Elverum.

Lederen for det svenske norske landslaget var heller ikke fornøyd.

– Selvfølgelig utrolig skuffet. Vi er langt fra det nivået vi er i stand til. Jeg føler at jeg ikke kan få spillerne opp på det nivået som kreves i EM og mot så gode lag, sa Glenn Solberg til Viaplay.

Den beste

Blonz var den store spilleren i første omgang med seks mål på like mange skudd. Høyrehånden hans er giftig, morsom og ofte smertefull for motstanderen. Totalt scoret han elleve mål på tolv kamper.

Kantspilleren var Norges beste og mest pålitelige spiller i mesterskapet. Han avsluttet sterkt da Norge opprettholdt overtaket i andre omgang. Etter kampen ble han kåret til banens beste spiller.

Blonz spiller med tallet 71 på ryggen og det er til minne om bestefaren Kjell Kris Christoffersen. Han døde i en alder av 71 år og betydde mye for Blonz.

Norges EM endte i skuffelse. Måten laget har smuldret opp kollektivt og individuelt på viktige stadier i flere kamper, gir en kronglete inntreden i OL-kvalifiseringen i midten av mars.

Norge vil trolig havne i en svært vanskelig gruppe. To av de fire lagene skal sikre seg plass til sommerkampene i Frankrike senere i år.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *