Tre nye byer blir europeiske kulturhovedsteder i 2024: hva tilbyr de turister?

Denne gangen blir tittelen tatt av byene Østerrike, Estland og Norge. Bad Ischlis (Østerrike), Tartu (Estland) og Bude (Norge) ble anerkjent som nye europeiske kultursentre i år. Hva kan overraske hver av dem og hvilke turistmagneter tilbyr disse byene besøkende?

Bad Ischl (Østerrike)

Denne byen ligger øst for Salzburg i et historisk distrikt. For første gang ble tittelen Europeisk kulturhovedstad tildelt en by i den indre alperegionen. Hovedattraksjonene er fjellpanoramaer, grønne enger om sommeren, snødekte topper om vinteren og krystallklare innsjøer.

Mottoet til den kulturelle hovedstaden Bad Ischl er «salt og vann». Historien til den østerrikske byen er nært knyttet til utvinningen av dette mineralet. I år kan turister forvente en rekke festivaler og arrangementer her. De er dedikert til regionale tradisjoner. Byen er preget av vakker natur på grunn av de alpine innsjøene som ligger her. Her kan du også slappe av i termalbad.

Tartu (Estland)

Tartu, Estland

Det er den andre estiske byen som får den prestisjetunge tittelen Europeisk kulturhovedstad. I det første året av 2011, Tallinn. Årets motto for Tartu er «The Art of Survival». Dette mottoet er ment å gjenspeile kunstens makt til å påvirke Europas fremtid på viktige områder av livet. Estisk sang og teater ble født i Tartu, og det er derfor denne byen med rette regnes som Estlands kulturelle sentrum. Portalen skriver om det DW.

i 2024 Festivalene og arrangementene som planlegges i byen vil primært omhandle spørsmål om fremtidig utvikling som er relevant for Europa. Disse inkluderer miljøvern og fremme av vitenskap og teknologi.

Bude (Norge)

Bude, Norge

En annen i 2024. Den europeiske kulturhovedstaden er den norske byen Bude. Dette er første gang denne prestisjetunge tittelen tildeles en by utenfor polarsirkelen. Kulturprogrammets motto er ARCTICulation.

Mer enn tusen arrangementer og hundrevis av kulturprosjekter dedikert til historien og det moderne livet til arktiske innbyggere er forberedt for turister. Arrangørene håper en halv million besøkende vil besøke regionen i løpet av året.

Tittelen «Europeisk kulturhovedstad» har blitt tildelt europeiske byer siden 1985. De beste kandidatene vil bli valgt ut av en uavhengig jury. Å vinne denne tittelen er ikke lett: byen må tilby et interessant kulturprogram hele året. For dette formål mottar byen støtte fra EU til å organisere arrangementer for å tiltrekke seg nye investorer og turister.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *