Nederst til venstre: Paroubek og Zeman på samme scene. «Kjøp først!»

Paroubek og Zeman samlet seg på samme scene for å oppfordre ČSSD til å stemme for det europeiske valget. Nei, dette er ikke nyheter fra forrige årtusen, men virkeligheten torsdag ettermiddag i Teplice.

I dette tilfellet er ikke ČSSD det tradisjonelle tsjekkiske sosialdemokratiske partiet, men den tsjekkiske suvereniteten til sosialdemokratiet, representert av Jiří Paroubek og den politiske turisten Jana Volfová. Duoen av eks-statsminister og eks-president trakk imidlertid ikke mer enn hundre mennesker til Teplice-plassen.

Hør rapporten under til venstre fra Teplice:

«Paroubek gjør det alltid på den gamle måten, han liker å starte på et luksushotell, så går han til torget, hvor han trenger et podium og en talerstol hvor han kan snakke lenge.» talen om at det ikke lenger er bulldoseren, sier Václav Dolejší.

Selv om arrangementet ikke hadde noe med den tidligere ČSSD å gjøre, var det mye snakk om det i talene. «Paroubek kom hit for å gjøre opp regnskap med sitt tidligere parti, og vakthunden er virkelig stor – han listet til og med opp alle sosialdemokratene som har gjort ham sinte tidligere.» ” legger Lucie Stuchlíková til.

Hvordan var arrangementet? Sjekk ut Michal Turks fotoreportasje:

Til slutt ble møtet til et boksalgsarrangement Konspirasjon – sannheten om forsøket på å fjerne presidenten. Fraser som «hovedsakelig kjøpe» eller «en flott bok for 250» kunne høres fra podiet.

Og på et tidspunkt oppmuntret Jana Volfová til og med fans som ventet på presidentens signatur ved å si: «Han vil ha den raskt, enten kjøper vi den eller…» Kort sagt, det var som om hun var mer en showgirl.

«Jeg er helt sjokkert over dette, jeg har aldri i mitt liv sett noe bli solgt på et valgmøte.»

Hva stjal den nye ČSSD fra den gamle ČSSD? Hvorfor kalles til og med vanlig spising av smørbrød en bankett i Paroubek? Og hvorfor byttet han løven mot tigeren? Hør reportasjen fra Teplice under til venstre!

Nede til venstre

Podcast av Václav Dolejší og Lucie Stuchlíková, politiske reportere Seznam Zpráv.

Politiske saker, problemer med tradisjonelle og nye partier, historier bak kulissene til valgforsamlinger og Representantenes hus. En ny episode hver onsdag Podcasty.czpå nyhetslisten og i alle podcastapplikasjoner.

Hvilken episode likte du best? Hva bør vi forbedre? Send forslag, kommentarer eller tips til [email protected].

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *