Russland utplasserer tropper i nordlige Kharkiv oblast | iRADIO

Russland utplasserer ytterligere styrker nær den nordlige delen av Kharkiv-regionen, hvor de åpnet en ny front denne måneden. Det er imidlertid ikke nok soldater på stedet for et større angrep i regionen, sier Oleksandr Syrskyj, øverstkommanderende for de ukrainske væpnede styrkene. Dette melder Reuters-byrået.




Vi så på nettet
Kiev

Del på Facebook




Del på Twitter


Del på LinkedIn


trykk



Kopier URL-adressen




Kort adresse





Lukk




Russland utplasserer ytterligere styrker nær den nordlige delen av Kharkiv-regionen, hvor de åpnet en ny front denne måneden Foto: Pressetjeneste til den ukrainske presidenten | Kilde: Reuters

Kiev hevder de har klart å stabilisere fronten i den nordøstlige Kharkiv-regionen etter at Russland okkuperte flere landsbyer der siden 10. mai. Men nå, sa Syrsky, sender Moskva ytterligere brigader fra andre regioner til regionen for å forsterke sine tropper på de to hovedangrepslinjene.

«Disse styrkene er foreløpig ikke tilstrekkelige for en stor offensiv og et gjennombrudd i vårt forsvar,» mener Syrskyj.


Minst fire personer er skadet i russiske rakettangrep mot Kharkiv. Gassrørledningen ble også skadet som følge av angrepene

Les artikkelen


Den ukrainske forsvarsministeren Rustem Umerov sa denne uken at Russland har 500 000 soldater stasjonert i og nær Ukraina og planlegger å øke dette antallet med ytterligere 200 000 til 300 000.

Russlands president Vladimir Putin sa at målet med offensiven i regionen ikke var å erobre Ukrainas nest største by, Kharkiv, men å skape en buffersone mot ukrainske angrep på Russlands Belgorod-region over grensen.

Kiev sier at russiske styrker ikke har gjort noen fremskritt i regionen det siste døgnet. Syrsky mener at Ukrainas opprettelse av ammunisjonsreserver også bidro til stabilisering i Kharkiv-regionen. Ifølge Reuters antyder denne bemerkningen at den akutte ammunisjonsmangelen som Kiev har lidd de siste månedene allerede er lindret takket være ny amerikansk bistand.

CTK

Del på Facebook




Del på Twitter


Del på LinkedIn


trykk



Kopier URL-adressen




Kort adresse





Lukk




roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *