Vil prinsesse Martha Louise beholde tittelen etter å ha giftet seg med sjamanen

Prins Haakon, kronprins av Norge og eneste sønn av kong Harald V av Norge og dronning Sonja Haraldsen, uttalte seg om et «vanskelig» tema, melder People.

Bygg inn fra Getty Images

Under en spasertur ble arvingen til den norske tronen spurt av journalister om rapporter om at det pågikk diskusjoner om hvorvidt hans søster, prinsesse Marta Louise, ville beholde sin kongelige tittel.

– Dette er et tema jeg synes er vanskelig, sa kronprins Haakon ifølge Royal Central.

Martha Louise, 51, har nylig forlovet seg med Los Angeles-sjamanen Durek, en «begavet åndelig guide og healer» hvis kjente fans inkluderer Gwyneth Paltrow, Nina Dobrev og James Van Der Beek. Pinlig eller ikke etter kongelig standard, Durek har ikke lagt skjul på sin biseksualitet.

«På den ene siden ble søsteren min forlovet og jeg ble kjent med Durek Verret og jeg synes det er et hyggelig selskap. Jeg har vært sammen med ham flere ganger. Jeg vil gjerne at han skal føle seg velkommen til familien vår,» sier Haakon.

«Samtidig føler jeg et stort ansvar for institusjonen«, fortsatte den 49 år gamle sønnen til kong Harald V og dronning Sonja, ifølge publikasjonen. «Vi har selvfølgelig merket at enkelte handlinger vekker mye diskusjon. Vi må snakke om det, finne en god vei videre. Slik forblir demokratiet levende, mener han også.

Kong Harald har allerede snakket om et «kultursjokk» med datterens amerikanske partner.

«Vi blir bedre kjent med hverandre og vi kommer til å snakke med ham som vi gjør i en familie. Så det kommer til å fungere. Men jeg lover ikke at det skal løses i morgen. Det er et kultursjokk. » som vi merker nå, sier han.

Martha Louise, mor til tre barn, skal selv ha vurdert å fjerne tittelen som prinsesse. Hun ga opp å bruke tittelen «Hennes kongelige høyhet» i 2002 for å forfølge en karriere i underholdningsindustrien, rapporterte Vanity Fair den gangen, og gikk med på å slutte å bruke prinsessetittelen sin for kommersielle bedrifter i 2019. tid.

Bygg inn fra Getty Images

Prins Haakon giftet seg i 2001 med Mette-Marit Tusem Höby, en alenemor av vanlig opprinnelse som prinsen møtte på en rockefestival i Kristiansand. Nordmenns holdning til valget av prins Haakon er kontroversiell. Mange mener valget hennes er feil, ikke bare på grunn av at Mette-Marit er alenemor, men også på grunn av rykter om at hun ofte deltar på ravefester i Oslo – tvilsomme arenaer som er en del av kulturundergrunnen i den norske hovedstaden. men faren til hennes første barn ble dømt for distribusjon av narkotika. Haakon og Mette har en datter og en sønn – prinsesse Ingrid Alexandra og Sver Magnus.

Bygg inn fra Getty Images

Debatten om prinsesse Martha Louises kongelige tittel kommer kort tid etter at dronning Margrethe II av Danmark kunngjorde at hun fratok titlene sine fra sine fire barnebarn, barn av sin lille sønn Joachim.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *