Svigersønn til fremtidig norsk konge løslatt etter 30 timers varetekt

Hva skjedde natt til 1.-2. august? Marius Borg Høiby, den eldste sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, skal ha blitt pågrepet av politiet og satt i arresten på Oslo politistasjon. Stesønnen til den kommende kongen av Norge skal nå i politiets varetekt sammen med sin mor etter 30 timer.

Les også: Norsk prinsesse Ingrid Alexandra slo opp med Magnus, hennes første store kjærlighet

Marius Borg Høiby skal ha blitt pågrepet for vold

Det norske kongelige hoff nektet å kommentere saken eller gi sin versjon av hendelsen. Bladet Se og Hør fikk imidlertid vite at Marius Borg Høiby (27), den eldste sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, ble pågrepet av politiet. Oslo-politiet har så langt bare bekreftet razziaen, som fant sted søndag morgen 2. august i Frogner, en bydel vest for hovedstaden, uten å identifisere den pågrepne.

Norsk kronprinsesse Mette-Marit med sin eldste sønn Marius Borg Høyby fra hennes forhold før ekteskapet med den eldste sønnen til kong Harald V. (Foto: Dana Press/Bestimage)

Norsk magasin har fått vite at den som er pågrepet og satt i arrest heter Marius Borg Høiby. Marius er den eldste sønnen til kronprinsesse Mette-Marit. Da kronprins Haakon, sønn og arving etter kong Harald V, møtte Mette-Marit på en festival i 1996, var hun gravid. De møttes igjen tre år senere på samme festival da Mette-Marit ble alenemor. Den fremtidige kongen av Norge betraktet alltid Marius som sin egen sønn.

Kronprins Haakon betraktet alltid Marius som sin sønn, her holder han sin kones sønn på fanget ved fødselen til prinsesse Ingrid Alexandra i januar 2004 (Foto: Pressens Bild/ABACAPRESS)

Haakon og Mette-Marit giftet seg i 2001 og er nå foreldre til to barn: Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus. Hennes halvsøster Ingrid Alexandra forventes en dag å bli dronning av Norge. Marius står ikke i arvefølgen og er ikke medlem av kongehuset.

Marius Borg Høiby er invitert til å være med på flere bilder av kongefamilien, som her til 18-årsdagen til hans halvsøster, prinsesse Ingrid Alexandra, i 2022. Fra venstre til høyre: Marit Tjessem (Mette-Marits mor), Crown Prinsesse Mette-Marit , Kronprins Haakon, Prins Sverre Magnus, Marius Borg Hiby, sittende under, Kong Harald V, Prinsesse Ingrid Alexandra og Dronning Sonja (Foto: Lise Aaserud/ Scanpix Norway/ABACAPRESS.COM)

Les også: Prinsesse Ingrid Alexandra i uniform på balkongen til Slottet på en helligdag

Svigersønnen til kronprins Haakon ble angivelig løslatt, offeret fikk hjernerystelse

Ifølge bladet fant hendelsene sted om natten og involverte Marius og en annen kvinne. Kvinnens identitet er fortsatt ukjent. For noen dager siden publiserte den unge mannen sitt forhold til modellen Rebecca Helberg og delte bilder fra ferien han tok med henne i Portugal og Marokko på sin Instagram-konto.

«Det er ikke helt klart hva som skjedde i leiligheten»bladet innrømmer det. «Men etter det Se og Hør erfarte, skal Mette-Marits eldste sønn ha misbrukt henne psykisk og fysisk. » Den enkelte fikk Marius ut av leiligheten og ringte politiet. Marius ble pågrepet på en annen adresse.

Marius Borg (til høyre) med sin halvbror prins Sverre Magnus (t.v.) under søsterens voksende alder i juni 2022 (Foto: Marius Gulliksrud/Stella Piuctures/ABACAPRESS.COM)

Offeret gjennomgikk deretter en medisinsk undersøkelse på sykehuset for hjernerystelse, som tvang ham til å miste jobben mandag. Marius skal ha blitt løslatt fra politiets varetekt mandag ettermiddag. Tirsdag skulle kronprinsesse Mette-Marit følge ektemannen til Paris for de olympiske leker. Det kongelige hoff bekreftet rett og slett utsettelsen av Mette-Marits reise uten å oppgi begrunnelse. Marius ser ut til å ha bestemt seg for å bli i Skaugum, familiesetet deres, inntil videre. Moren hans ville velge å bli ved hans side de neste timene. Den unge mannen har hatt en rekke svært omtalte romantiske forhold.

Marius var i et forhold med reality-TV-stjernen Nora Haukland i flere måneder og før det var han i et forhold med modellen Juliane Snekkestad i mange år.

Avatar bilde

Nicolas Fontaine

Sjefredaktør

Nicolas Fontaine har vært redaktør og skribent for mange belgiske og franske merker og medier. Nicolas, spesialist på nyheter om kongefamilien, grunnla nettstedet Histoires royales, som han er sjefredaktør for. [email protected]

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *