AZ vinner også Youth League-kampen i Litauen

Publisert på 25. og 23. oktober kl. 19.20

KLAIPEDA-AZ kvalifiserte seg til neste runde i UEFA Youth League onsdag kveld. Trener Michael Van Zijtvelds lag var for sterk for Klaipeda FM i bortekampen i Litauen 0-2. Wassim Bouziane scoret det første målet i første omgang, deretter Anthony Smits gjorde forskjellen.

Utgangsposisjonen for å gå inn i neste runde var allerede utmerket på forhånd. De forsvarende mesterne AZ noterte rekordseier over Klaipeda FM for tre uker siden. I Zaanstad ble litauerne beseiret 12-0. Ingen lag med slike tall har noen gang vunnet UEFA Youth League.

Treff Bouziane
Etter noen minutter hadde Alkmaarders sine første sjanser. Yoël van den Ban og Bouziane hadde allerede skudd på mål, men keeper Paulius Linkevičius fant et svar. Det ble mål i det trettende minuttet. Bouziane scoret åpningsmålet fra kloss hold: 0-1.

Sidenettverk
Litt senere var også Smits og Jesper Zwart farlige. Førstnevnte skjøt over mål fra lovende posisjon, og venstreback Zwarts harde skudd havnet i sidenettet.

Mye regn
Det regnet kraftig på Klaipeda Central Stadium, noe som gjorde banen stadig vanskeligere å spille på. Klaipeda kom litt bedre inn i kampen og dukket opp foran Kiyani Zeggens mål noen ganger. De ble først skikkelig farlige da Benas Vasiliauskas traff tverrliggeren. Etter et frispark ble blokkert av muren, kunne han score returen.

Baren
AZ holdt seg foran i andre akt og kaptein Tom Kerssens var nær det andre målet i det 57. minutt. Han kunne skyte fra 16-meteren og traff tverrliggeren.

Hull i forsvaret
I det 73. minutt var spenningen – hvis den i det hele tatt fortsatt eksisterte – borte fra kampen. AZ fant en luke i det litauiske forsvaret og slapp Smits foran keeper. Han scoret deretter overbevisende og avsluttet spillet 0-2.

Molde FK
I neste runde Veien til de hjemlige mesterne AZ møter Molde FK i UEFA Youth League. Laget fra Norge var for sterke for skotske Hamilton Academical FC i diptyken (3-0 seier og 4-2 tap). Kampene mot Molde spilles 8. og 29. november. AZ starter utendørs. Datoene kan fortsatt endres.