Japan når de åtte siste i VM mot Norge | Løvinner i verdensmesterskapet

Japan er den andre kvartfinalisten i verdensmesterskapet for kvinner etter Spania. I New Zealands hovedstad Wellington beseiret japanerne Norge 3-1 i en kamp mellom tidligere verdensmestere. Japan ble kåret til verdens beste i 2011, Norge vant verdensmesterskapet i 1995.

De oransje løvinnene kan møte Japan i semifinalen i verdenscupen i Australia og New Zealand. Nederland spiller mot Sør-Afrika i morgen om en kvartfinaleplass. Hvis denne kampen vinnes, er Spania i kvartfinalen på fredag. Japan møter Sverige eller USA i kvartfinalen.

Japan tok ledelsen mot Norge etter et kvarter takket være et selvmål fra Ingrid Engen. Rundt fem minutter senere utlignet Guro Reiten igjen.

I det 50. minutt sørget Risa Shimizu for 2-1. Bare ti minutter før slutt på ordinær tid tok Hinata Miyazawa avgjørelsen: 3-1. Den norske superstjernen Ada Hegerberg, som kom inn som innbytter på grunn av manglende kondisjon, klarte heller ikke å forhindre eliminering.

For fire år siden ble Japan eliminert i 16-delsfinalen. I Frankrike var Nederland for sterke med 2-1-seier. Lieke Martens scoret vinnermålet med straffe like før slutt.

Norge var et ledende land innen kvinnefotball for flere tiår siden, men de siste årene har prestasjonene vært skuffende. For fire år siden røk de norske spillerne ut av VM i kvartfinalen.