Norske Stavanger kidnappet en upopulær skogmann fra Pardubice. Klouček strålte i mål

Fra kjeltring til helt. Slik kunne Milan Kloučeks historie de siste dagene beskrives med noen få ord. Etter kampen mot finske Tampere leste han stygge ting om seg selv på sosiale nettverk. Situasjonen har imidlertid endret seg. Han fanget strålende mot det norske laget Stavanger Oilers og fikk mye støtte fra hjemmefansen. Takket være hans prestasjon og mål fra Hyka, Cienciala, Kousal, Mandát og Zeman, vant Dynamo 5-1. Pardubice er nå godt inne i elitefasen av Hockey Champions League.

Dynamo vant enkelt den andre hjemmekampen i Hockey Champions League, og beseiret norgesmesterne Stavanger Oilers.

| Foto: Deník/Luboš Jeníček

HC Dynamo Pardubice – Stavanger Oilers 5:1 (2:0, 2:1, 1:0).

Mål og redninger: 7. Hyka (Čerešňák), 18. Cienciala (Hyka, Čerešňák), 28. Kousal (Zohorna), 33. Mandát (Košťálek, Zohorna), 60. Zeman – 34. Bjerke (Karlsen, Bryhnisveen). Dommer: Shindel, kran – rampir, spore. Utelukkelse: 4:4. Bruk: 3-0. Seere: 4452. HC Dynamo Pardubice: Klouček (Will) – Kolář, Čerešňák, Vála, Košťálek, Bučko, Hrádek, Bukač – Cienciala, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Urban, Poulíček, Paulovič – Mandát, Rákos, Vondráček – Zeman. Stavanger Oilers: Holm (Hoekstra) – Watson, Klavestad, Bourque, Østby, Bjerke, Bryhnisveen, Ulriksen – Hoff, Strandborg, Karlsen – Husebø, Kissel, Gran – Elvsveen, Calik, Henriksen – Mauldin, Dineen, Kristiansen – Wick Karlsen.

For den andre hjemmekampen i Hockey Champions League stolte de nok en gang på Milan Klouček i målfeltet, som definitivt vil bygge videre på prestasjonen til kollegaen Roman Will fra Sverige, som han vant 4-3 med. den lokale Skellefteä. Tomáš Urban kommer også tilbake til lagoppstillingen. Det ble også en endring i startoppstillingen til kampen mot Stavanger. David Cienciala vender tilbake til sine gamle bekjente, nemlig Tomáš Hyka og Lukáš Sedlák, som allerede har presentert Intervju for Pardubický deník.

Dynamo-fans kunne se den nye inngangsporten før kampen.

Kilde: Dagbok/Tomáš Mach

Men la oss komme til selve kampen, Pardubice startet aktivt og i det første minuttet holdt Sedlák gjestenes keeper opptatt med et skudd fra utenfor buen. Mindre enn seksti sekunder senere hadde Tomáš Zohorna en enda større sjanse da han kjørte inn i 16-meteren foran mål. Men skuddet hans landet bare på Holms betong. Det tok ikke lang tid før hjemmehallen hyllet den harde taklingen mot Lukáš Radil høylytt. Etter å ha sett videoen sendte dommerne til og med Patrick Ulriksen av banen i fem minutter med en personlig straffe. Det skal sies at trener Varadis avdelinger også måtte spille med fire i to minutter, da Robert Kousal ønsket å hevne lagkameraten.

Dynamo skapte ikke mange sjanser i fire-mot-fire-kampen, men så fort de spilte på full styrke igjen var de glade for målet de scoret på powerplay. Matěj Paulovič byttet pucken med Peter Čerešňák, som fant en ensom Tomáš Hyka på venstre sirkel, som åpnet scoringen med en kanonkule i galgen.

Kilde: HC Dynamo Pardubice/CHL

Utligningen kunne kommet mindre enn to minutter senere. Pardubices forsvar gjorde en feil da de forlot sonen, og nordmennene gikk til to omganger mot Milan Klouček. Han løp imidlertid bra, spredte beina og ga motstanderne ingen sjanse.

Dynamo fikk nok en mulighet til powerplay i første del av kampen og var fornøyde igjen. Kraftformasjonen ledet av kaptein Lukáš Sedlák tok ordet igjen. Den vellykkede aksjonen ble imidlertid satt i gang av Peter Čerešňák, som «kastet» pucken til Tomáš Hyka, som la en presis pasning over banen til David Cienciala, som feide vekk spindelvevene fra Stavangers mål. Pardubice avsluttet første periode med mål og gikk inn i garderoben med 2-0 ledelse.

Dynamo startet den andre delen aktivt og presset på til slutten. Imidlertid ble disse anstrengelsene avbrutt av utvisningen av Ondřej Vála. Oilers var på nippet til å bli svekket da Kissel innledningsvis raslet hele forsvaret til Pardubice, men han og lagkameratene kastet seg over den suverent forberedte Klouček og Pardubice overlevde svekkelsen uskadd.

Dynamo lot definitivt ikke motstandernes produktivitet ta sin toll og scoret igjen rett i starten av det tredje powerplayet. Pucken ble hentet av Robert Kousal, som akkurat kjørte inn foran mål og kjølig slo Holm – 3-0.

Milan Klouček nøt også sitt skinnende øyeblikk, og fanget pucken med catcheren i siste øyeblikk etter en «flip-flop» fra Elvsveen. Vel, Pardubice viste nok en gang at de ikke hadde noen problemer med produktiviteten i dette spillet. Jan Košťálek gled elegant inn i angrepssonen og fikk Jan Mandát til å score, og han bommet ikke på en slik mulighet – 4-0.

Vill del av spillet. Slik kan kampen beskrives fra det 30. til det 35. minutt. De norske ishockeyspillerne feiret for første gang etter gjestenes sjanser og hjemmelagets scoring. Bjerke kom foran hjemmeforsvareren og selv om Klouček tok ham første gang, var han ustoppelig – 4:1. Pardubice-spissen Tomáš Hyka skjøt mot Holm nesten umiddelbart etter mål, men klarte ikke å ta sjansen.

Helt på slutten av de andre tjue minuttene kunne til og med Patrik Poulíček vært hjemmelagets helt, og byttet pucken med Kousal foran gjestenes mål, men den tidligere kapteinen hadde allerede kommet inn i kampen fra god vinkel og hadde sjanse og scoret ikke poengsummen forhøyet.

De første minuttene av siste del av ordinær tid bød ikke på mye. Gjestenes powerplay kunne endret det, men Dynamo beholdt ledelsen uendret. Det gikk ikke lang tid og Oilers var i undertall igjen da Robert Kousal ble utvist. Men Pardubice klarte ved hjelp av sin keeper å svekke seg til nummer én igjen.

Laget til trener Varadi forhastet seg ikke i de påfølgende minuttene og forsøkte å avslutte kampen rolig. Tvert imot prøvde Stavanger å score flere mål og sette motstanderne under press, selv om det kostet en felling. Hoff begikk dette med mindre enn fire minutter igjen. Lukáš Sedlák kunne også score på kraftspillet, men han rakk ikke å få pucken bak ryggen til den norske keeperen.

Imidlertid ble den femte sangen endelig spilt i Enteria Arena. Mindre enn et halvt minutt før sluttsignalet begikk gjestenes keeper en feil da han bommet på målet. Der tok Tomáš Zeman pucken fra ham, som gikk rundt helligdommen og sendte pucken ut i rommet. Dette avsluttet selve kampen, med Dynamo som beseiret Stavanger Oilers 5-1.