VM for kvinner startet med en stor overraskelse – Fotballverden – Annet

New Zealand-laget vant 1-0 mot Norge i åpningskampen i FIFAs verdensmesterskap for kvinner. På Eden Park Stadium i Oakland var 42.317 tilskuere vitne til vertenes historiske seier, som var lagets første i en verdensfinale. Så langt har laget notert 12 tap og tre uavgjorte. Men øynasjonens herrelag er fortsatt ute etter sin første verdenscupseier.

Hannah Wilkinson scoret vertenes eneste mål i det 48. minutt. Hun headet hjem et skarpt kryss fra Jackie Hand fra høyre. Tuva Hansen kunne ha utlignet med et langskudd i det 81. minutt, men Viktoria Esson klarte å slå ballen ut av tverrliggeren. I sluttminuttet klarte ikke Ria Percival å doble ledelsen fra straffemerket etter å ha skutt over tverrliggeren. Frisparket på 11 meter ble dømt som håndball etter en VAR-gjennomgang. Kampen vil også bli preget av forklaringen av situasjonen på mikrofonen av hoveddommer Yoshiti Yamashita. Så alle seere hadde muligheten til å høre hvorfor hun bestemte seg for å peke ut den hvite prikken.

Det norske laget, verdensmester siden 1995 da det slo Tyskland 2-0 i finalen, er allerede oppe mot veggen, men har to kamper foran seg mot lavere rangerte lag, Sveits og Filippinene, og kan kjempe seg ut av konkurranse. bånd.