Bulgaria under European Cybersecurity Championship i Norge


Bulgaria dannet sitt første nasjonale cybersikkerhetsteam med talenter mellom 14 og 25 år. Støtte til dette gis av e-forvaltningsdepartementet.

Målet er at landet vårt skal delta for første gang FLINKeuropamesterskapet innen cybersikkerhet (EU Cybersecurity Challenge -2023) som arrangeres i oktober i år. i Norge. Det er organisert av ENISA (European Union Agency for Cybersecurity) med ambisjon om å utfordre de beste unge talentene innen cybersikkerhet og cyberforsvar over hele Europa.

Så langt har det prestisjetunge cyberforumet hatt syv utgaver. I 2022 ble Danmark-laget leder blant deltakerne.

De ga flere detaljer til Radio Sofia Peter Kirkov – den nasjonale cybersikkerhetskoordinatoren for Bulgaria, og Jevgenij Sabev – hovedtrener og arrangør av laget (▼).

Teamet vil bestå av 5 personer opp til 20 år og 5 personer mellom 20 og 25 år.

Under den offisielle konkurransen vil ulike oppgaver teste de ulike egenskapene til deltakerne. Så de må forstå nett- og maskinvareteknologier. På den tredje dagen av mesterskapet vil det være lag som skal angripe og forsvare, forklarte Kirkov.

Siden starten av kampanjen det er stor interesse og mange forespørsler. Det finnes tilstrekkelig med dokumenter og publikasjoner om emnet. Mange unge har allerede kunnskap.

Cybersikkerhet er kjernen i digitalisering. Når folk vet lite om denne aktiviteten, frykter de digitalisering, eller til og med teknologi generelt, sa Sabev. Han la til at hvis et selskap sponser deltakelsen til det bulgarske laget, vil det ha muligheten til å presentere sine aktiviteter, og dermed tiltrekke seg de beste talentene i cyberspace.

Det er etablert mangel på slike spesialister ikke bare i vårt land, men også i hele Europa.

Blant annet vil dette EM også nå dette målet: det vil øke interessen blant unge for dette aktivitetsfeltet.

Bulgarias mål er ikke bare deltakelsen av våre unge mennesker i mesterskapet i oktober 2023, men også hvert påfølgende år, understreket Petar Kirkov og Evgeni Sabev.

For å finne ut mer om emnet, lytt til Danail Konovs foredrag.

Arbeidet med utgivelsen: Georgi Neikov

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *