Eksplosjoner hørtes ut i Sevastopol. Ukraina angrep et av de russiske skipene – ČT24 – tsjekkisk TV

Søndag rystet eksplosjoner Sevastopolbukta, som ligger utenfor den russisk-okkuperte ukrainske halvøya Krim. Avisen «Ukrainska Pravda» rapporterte om dette. Ifølge TASS avviste russiske myndigheter et missilangrep på et av deres skip i havnen i Sevastopol i morges. Ifølge den ukrainske marinens talsmann Dmytro Pletenchuk tok det fyr i det russiske skipet Kommuna, et ubåtredningsskip bygget i 1915, det eldste i den russiske marinen og det eldste militærskipet i tjeneste i verden.

«Fallende rusk forårsaket en liten brann som raskt ble slukket,» sa den Moskva-utnevnte guvernøren Mikhail Razvoshayev av TASS.

Pletenchuk sa at ifølge foreløpige rapporter fra den ukrainske marinen var det rammede skipet «ikke lenger i drift». I følge Ukrainska Pravda brukte Russland Kommuna til å undersøke stedet der ukrainske styrker sank flaggskipet til den russiske Svartehavsflåten, krysseren Moskva, i april 2022.

Ukrainska pravda knyttet til russiske medier og nyheter på sosiale nettverk Hun skrev, at eksplosjoner ble hørt i Sevastopol-bukten og folk der så «mye røyk». Krimbroen, som forbinder Sør-Russland med den ukrainske halvøya, som ble annektert av russerne i 2014, ble også midlertidig stengt. Det var rapporter på Telegram-nettverket om brannbiler som reiser nord for Sevastopol.

Sevastopol var en gang hovedbasen til den russiske Svartehavsflåten, men gjentatte ukrainske angrep fra luften og havet tvang den russiske kommandoen til å flytte kjernen av flåten til andre havner.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *