Eurovision, Eurovision 2024 | En naken foss forårsaker en sensasjon: – Ta på deg buksene!

MALMÖ / OSLO (Nettavisen): Det er duket for Eurovision Song Contest i Malmö lørdag kveld. Det har vært en dramatisk dag så langt med at Nederland er utestengt, også på grunn av trusler mot Eurovision-ansatte.

Den norske duoen Marcus og Martinus (21) representerer Sverige og ikke Norge i årets sangkonkurranse og har fått den vanskelige oppgaven med å åpne showet i Malmö.

Les også: Alessandra Mele trekker seg fra finalen i Eurovision

Den svenske avisen Aftonbladet var skuffet over innlegget og mener Marcus og Martinus er sjanseløse i kveld:

– Marcus og Martinus er bedre her enn i Melodifestivalen, men de har dessverre ingen sjanse i kveld, skriver Aftonbladet-journalist Markus Larsson.

MALMÖ ARENA (Nettavisen): Det finske bidraget, allerede lettkledd, satte fokus på litt nakenhet under direktesendingen.

– Ta på deg buksene

Finland var på scene nummer 17 og slo en liten naken bit på scenen.

Den finske artisten, hvis kreative navn er «Windows 95-man», entret scenen kun iført en Windows-logotrøye og denimshorts.

Senere i sangen ble shortsen fjernet, og bare truser ble igjen i samme farge som artistens hud.

Det likte ikke Nettavisens underholdningskommentator Maria Ludvigsen:

– Tre minutter av livet mitt som jeg aldri vil få tilbake. Øynene mine gjør vondt. Jeg tuller ikke. Jeg smiler av anger. Velg den og flytt den nå! Nattens verste og pinligste sang. Ta på deg buksene – han fortsetter å si og fortsetter:

– Tenk om en kvinne skapte en sang og et helt show basert på «ikke vise tissen din». Det ble litt bråk.

– Sverige vinner ikke i år

Selv tror ikke Nettavisen-kommentator Maria Ludvigsen det blir svensk:

– Sverige vinner ikke i år, det er flott! Men guttene gjør en kjempejobb på scenen og jeg er stolt over at de er norske. I år har jeg stor tro på at Norge har et bedre bidrag enn Sverige, jeg elsker det! Dette betyr at handlingen til Marcus og Martinus er virkelig profesjonell og jeg ønsker dem alt godt, sier han og legger til:

– Spør meg igjen når Norge spilte, så kanskje jeg blir veldig glad for at de representerer Sverige.

Les også: Fjernet tilt ved bidrag fra Israel: – Mulighet for juks

Selv ikke den underholdende kommentatoren Nettavisen satte pris på Spanias bidrag:

– Går det an å synge verre? Hele kroppen min gjør vondt! Hvordan kom han til Eurovision-finalen? Oppmuntrer meg, sa hun.

– Han har fått vondt i hodet

Ludvigsen er hard i sin vurdering, og Irland kommer heller ikke godt overens med Ludvigsen:

– Forferdelig! Selvsagt var han flittig med sceneshowet – og dette vil nok treffe den lille gjengen som elsker det. Jeg har vondt i hodet, jeg er redd og det virker flaut. Jeg orker ikke dette!

Norges Eurovision-direktør Håkon Røssum er imidlertid sterkt uenig i Ludvigsens kommentarer og mener Irland vil nå langt i kveld:

– Jeg synes det var et helt fantastisk show. Det var et spenstig show og muligens noe av det galeste jeg har sett på Eurovision siden Ukraina i 2007. Det er en av mine absolutte favoritter i kveld, sa han til Nettavisen.

Les også: Fjernet tilt ved bidrag fra Israel: – Mulighet for juks

Ludvigsen på sin side ønsker Norges bidrag velkommen og er stolt av den norske gruppen Gåte:

– Definitivt det beste innlegget hittil! Puslespill levert!!!!!!!!!! Gratulerer Norge, gratulerer Gåte. Jeg er så stolt. Så glad! Vi burde vinne!

Magnus Børmark sier til Nettavisen at han er fornøyd med dagens opptreden i Gåt og mener det er viktig å sette pris på musikken og fellesskapet rundt Eurovision:

– Vi kom hit for å feire fellesskap, musikk og kjærlighet. Med alvoret nå i lufta har denne forestillingen blitt enda viktigere enn vi trodde. Vi føler at når vi gjør denne sangen, trigger vi noe større og det er vanskelig å definere. Kanskje det er dette vi trenger akkurat nå? Noe vi bare kan føle sammen, uten å tenke, dømme og dele, forklarer Magnus Børmark i Gåt.

– trekker ut neglene mine

Kroatia er helt klart en av favorittene de siste dagene, men Ludvigsen forstår ikke hvorfor:

– Hat. Hvis dette vinner, må jeg trekke ut neglene og fise i minst tre uker. Hvem i all verden stemmer på det?! Sveits er hundre tusen ganger bedre!

En journalist fra Nettavisen i Malmö kan derimot melde om den ekstatiske stemningen i presserommet under opptredenen til den kroatiske artisten Baby Lasagna.

Sjekk ut den ville gleden i artikkelen under:

MALMÖ ARENA (Nettavisen): Baby Lasagne-fans gikk amok i pressesenteret under det kroatiske nummeret i Eurovision-finalen.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *