Filippinernes seire over New Zealand, Sveits og Norge nøytraliserer hverandre

Axel Allag, Media365, Skrevet tirsdag 25. juli 2023 kl. 11:52.

I gruppe A i verdensmesterskapet 2023 oppnådde Filippinene den første suksessen i historien til turneringen mot New Zealand (0:1). I den andre gruppekampen måtte Sveits og Norge dele poengene (0:0). Alle lagene i gruppen kan fortsatt kvalifisere seg til 16-delsfinalen før siste dag som er planlagt søndag.

Det er en prestasjon som uansett hva som skjer vil være et landemerke. Faktisk, denne tirsdagen kan Filippinene få sin første verdenscupseier takket være en knapp suksess mot hjemmelaget New Zealand (0-1).. Begynnelsen av kampen var komplisert som forventet, vertene dominerte, men uten avbrudd kunne Filippinene vente på sitt øyeblikk, som kom like før en halvtime. ballen ble plassert på hodet til Sarina Bolden, som åpnet scoringen og ikke klarte å undertrykke de store følelsene hennes da hun feiret suksessen (0:1, 24.). Dette målet hadde åpenbart en triggereffekt og skapte derfor maksimalt press fra hjemmelaget som måtte presse på for å få tilbake scoringen.

Til tross for 16 skudd på mål (sammenlignet med 4 for Filippinene), klarte ikke New Zealand å finne nettmaskene. Jacqui Hand «scoret», men målet hennes ble nektet for offside-skulder (68.). Noen minutter tidligere hadde Hand liten suksess da ballen fant stolpen i hans vei (64.). Tvert imot, Filippinene var i stand til å holde på med bidraget fra sin målvakt, forfatteren av en viktig redning på linjen hennes i tilleggstid av kampen mot Grace Jaleová (90. + 3). Etter å ha tapt mot Sveits i den første kampen (0:2), er Filippinene tilbake i kampen om å kvalifisere seg til 16-delsfinalen i dette verdensmesterskapet i 2023.

Uten Ada Hegerber spiller Norge mot Sveits

Spesielt siden i det andre møtet i A-gruppen måtte Sveits og Norge nøye seg med å dele poengene (0:0), noe som strammet inn plassene i gruppa. Til alles overraskelse deltok ikke Ada Hegerberg, selv om hun entret banen, i kampen. Gullballen 2018, som ble erstattet av Sophie Roman Haug før avspark, ville lide av ubehag i lysken ifølge utvelgelseslegen.. På banen provoserte kampen dømt av Stéphanie Frappart, som kom inn i turneringen, til flere angrep. Haugová hadde en sjanse i første akt, men fant keeperen i veien. Begge lag klarte ikke å avgjøre seg imellom etter pause, til tross for Norges tallrike muligheter. Mens alle lagene i gruppen fortsatt kan kvalifisere seg til 16-delsfinalen, vil siste dag finne sted søndag klokken 9.00. Filippinene (3 poeng) møter Norge (1 poeng), mens vertslandet (3 poeng) utfordrer Sveits, som leder gruppen med 4 enheter.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *