Løsninger for fremtidens havner – i hendene på Portathon-innovatørene | Virksomhet

Innen 48 timer vil teamene av innovatører forsøke å oversette utfordringene fra den maritime økonomien, vitenskapen og selvstyret til teknologiske løsninger.

Internasjonal støtte fra internasjonale team

Hovedstedet for hackathonet vil forbli vuggen til dette initiativet i år – Klaipėda Science and Technology Park (KMTP). Årets innovasjon vil finne sted fra 6. til 8. oktober for lag. Oslo Havn vil åpne sine arbeidsområder. Innovatører kan også delta i hackathon eksternt.

KMTP-bilde/Det femte internasjonale hackathonet «Portathon» vil finne sted her fra 6. til 8. oktober

13 lag har allerede uttrykt ønske om å delta i løsningsgenereringskonkurransen. Disse inkluderer ikke bare litauiske representanter, men også deltakere fra Sverige, Norge, Romania, Polen, India og Ukraina.

Et bredt spekter av mentorer støtter teamene – hackathonet gir deltakerne muligheten til å utarbeide sine løsninger med eksperter fra forretningsmodellutvikling, digitalisering, cybersikkerhet, markedsføring og andre områder.

Muligheten til å stifte verdifulle bekjentskaper, muligheten til å mobilisere innovativt potensial og bli lagt merke til – dette er vanligvis den største motivasjonen for teamene til å delta, men det er også det konkurransedyktige adrenalinet som får noen hackere til å komme tilbake til Portathon.

Det er ikke bare næringslivet som anerkjenner viktigheten av Portathon-initiativet for utviklingen av teknisk talent. Edgaras Riabko, den flerfoldige prisvinneren av F2 Water Formula World og European Championships og årets ungdomsambassadør for hackathonet, inviterer deg til energisk å fremme maritime ideer. For andre år på rad har Port Technology Hackathon sikret seg støtte fra EU-CONEXUS, European University for the Sustainable Development of Smart Coastal Cities. Denne alliansen inkluderer Universitetet i Klaipėda og åtte andre forskningssentre samt 18 assosierte partnere. For Interregs programprosjekt for Østersjøregionen Blue Supply Chains er denne hackathonen viktig som en plattform for tverrsektorsamarbeid for å generere løsninger for bærekraftig bygging og utvikling av forsyningskjeder i Østersjøen og i kysthavner.

Motstand fra havner i konfrontasjon med transformasjoner

Litauens kommunikasjonsminister Marius Skuodis inviterer det internasjonale fellesskapet av innovatører til å delta i «Portathon» hackathon, og understreker viktigheten av nye teknologier og ferdigheter for ikke bare å tilpasse seg uunngåelige endringer, men også forvandle dem til nye muligheter. «Havnernes rolle endrer seg raskt – de er ikke bare transport- og logistikknutepunkter, men også viktige sentre for utvikling av energiprosjekter.» I tillegg er store mengder data konsentrert i havnene, som nye og avanserte teknologiske løsninger vil være basert. Ettersom forretningsmiljøet endrer seg, møter tradisjonelle modeller for havnedrift enestående utfordringer – dette er et sterkt signal for innovatører om å handle, understreker statsråd M. Skuodis.

Bilde av arrangørene/Et øyeblikk fra hackathon i Klaipėda

Bilde av arrangørene/Et øyeblikk fra hackathon i Klaipėda

Hvert år kan studenter, startups og lærere, IT-, skipsbyggings-, transport- og logistikkspesialister sees i rekken av Portathon-deltakere. «Hackathon-formatet tilbyr unge mennesker en plattform for konsolidering og praksis

anvende teknologisk kunnskap i samarbeid med fagpersoner fra ulike felt. Sistnevnte er også beriket med ny innsikt gjennom «Portathon»-formatet og muliggjør et nytt blikk på aktuelle problemer eller prosesser som må forbedres. «Port Technology Hackathon, som har samlet innovatører i Klaipėda og utover i fem år, er et uuttømmelig rom for synergier som øker innovasjonspotensialet i regionen vår,» sa KMTP-direktør Roma Stubrienė.

Variasjonen av utfordringer lover en intensiv helg

Utfordringer for «Portathon»-team kommer tradisjonelt fra den maritime næringen, men representanter fra lokale myndigheter og andre områder er også involvert. Utfordringene er posisjonert i henhold til de tematiske retningene som allerede er avklart – disse er logistikk, energi, bærekraftig miljø av havner, havnebyer og økosystemer, digitale løsninger for den maritime næringen.

Selv om registreringen av utfordringen forblir åpen frem til starten av hackathon, er det allerede mulig å bli kjent med de fem oppgavene som presenteres av VšĮ Klaipėda ID, et multifunksjonelt servicesenter for selskaper, investorer og talenter drevet av Klaipėda Metropolitan Municipality, Ignitis Fornybar energi, a. ble grunnlagt, innsendt var medlemmer av Litauens maritime klynge, Havforskningsinstituttet ved Universitetet i Klaipėda og Blekinge Tekniska Institutt fra Sverige.

Utfordringseierne vil invitere team til å lage en prototypemodul som skal fungere som en database for selskaper i shippingsektoren. Hackere oppfordres til å tilby en varslingssystemløsning som er relevant for arrangører av ekstrem vind- og vannsport, så vel som eiere av fritidsbåter, og forventes å utvikle en løsning som vil redusere utslipp av karbondioksid (CO2) ved implementering av prosjekter for utvikling av vindenergi til havs, som mulig. dette representerer for tiden en alvorlig utfordring i fasene med transport av ulike elementer og installasjon av kraftverk. De svenske partnernes utfordringer inkluderer en løsning for risikovurdering av offshore vindenergiprosjekter som utvikles i Østersjøregionen og et verktøy som muliggjør forutsigelse av CO2-utslipp fra skip.

Løsningene som ble generert under hackathonet vil bli presentert av lagene som oppnådde målet med portathonet i de siste «pitches» 8. oktober. Tekniske talenter vil bli støttet med premier fra hovedarrangørene av hackathonet – Lithuanian Maritime Cluster og Klaipėda Science and Technology Park. I år lanserte representasjonskontoret til Schneider Electric, som ble tildelt tittelen det mest bærekraftige selskapet i verden, også sin pris i Litauen.

Du kan registrere deg Her.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *