Floppen med fergen til Norge er en tapt mulighet for Groningen. Det er helt klart potensial for denne sammenhengen, kommenterer DVHN

Snart faller teppet for Holland Norway Lines. Fergetilbudet ser ut til å ha fått problemer hovedsakelig på grunn av manglende entreprenørskap, da interessen for overfarten til Norge er stor.

Det er ingen stor overraskelse at Holland Norway Lines søkte om betalingsutsettelse denne uken. Det gikk galt med fergedriften helt fra starten. Den tjue år gamle fergen MS Romantika gikk regelmessig sent eller ikke i det hele tatt, og passasjerene klaget over dobbeltbestillinger og mangel på underholdning på skipet. I tillegg måtte selskapet øke prisene for overfarten betydelig på grunn av høye energikostnader.

Det siste slaget var tvangsavgangen fra Eemshaven i vår. Fergeselskapet brukte midlertidig felles kai der, men holdt ikke løftet om å bygge eget anlegg. Det viste seg umulig å finne støttespillere til prosjektet. Siden det ikke alltid var ledig plass i Eemshaven, flyttet selskapet først til Cuxhaven og deretter til Emden. For nederlandske passasjerer betydde overfarten fra Tyskland en betydelig lengre reise. I tillegg var ikke transportselskapene lenger interessert i fergetrafikken fordi de ikke fikk laste lastebilene sine like tungt i Tyskland.

På denne bakgrunn er det nærmest et mirakel at nesten 400.000 passasjerer ble fraktet på halvannet år, slik HNL hevder. At koblingen nå svikter ser ut til først og fremst å skyldes manglende entreprenørskap. På kort tid klarte fergetjenesten å skape entusiasme på begge sider av Nordsjøen. Det er absolutt entusiasme for å krysse til Norge i vårt land. Skandinavia nyter økende popularitet som feriedestinasjon, også fordi Sør-Europa står i fare for å bli ubeboelig i høysesongen på grunn av klimaendringer. Motsatt ser også mange nordmenn ut til å ha funnet veien til Nord-Nederland.

Det gjenstår å håpe at betalingsstansen for HNL ikke betyr permanent slutt på forbindelsen. Potensialet for dette fergetilbudet er helt klart der. La oss håpe et mer passende parti tar det opp og setter det i verk. Ikke bare Groningen, men også resten av Nederland vil dra nytte av dette.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *