Fresco Reverie fra Norge må gjøre ting vanskelig for Tesla

Ta en titt på bildet av Fresco Reverie og du vil umiddelbart se hvilket bilmerke Norwegian Fresco Motors har i tankene. Det nye merket lover fjell, men leverer kun luft.

Fresco-dreveri

Elbilen er veldig populær i Norge. Flertallet av nye biler som selges der er elektriske. Spesielt Tesla gjør gode forretninger der. Det er det mest populære merket der. Men Fresco Motors må endre det. Hvordan? Med Fresco Reverie, en elbil som er i størrelse mellom Tesla Model 3 og Model S og faktisk har samme utseende.

Tesla morder

Nordmennene vil gjerne slippe nyheten om at de skal lansere Reverie i 2021, men har ingenting å vise til ennå. Det er ingen prototype. Faktisk er det knapt noen informasjon om Tesla-drapsmannen. De eneste tallene selskapet kommuniserer er dimensjonene: 4,81 meter lange, 2,23 meter brede, 1,4 meter høye og en akselavstand på 2,74 meter. Dette gjør den 12 centimeter lengre enn Model 3, mens akselavstanden er 13 centimeter kortere. Fresco er også bare 9 centimeter kortere enn Tesla Model S.

Fresco-dreveri

Men ytelsesmessig bør den norske kreasjonen le av Teslaene. På papiret kan Reverie nå en toppfart på 300 km/t og sprint fra hvile til 100 km/t på 2 sekunder. Fresco røper ikke noe om rekkevidden annet enn «It will be long».

Konkurrenter

I motsetning til konkurrenter som Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf, BMW i3, Kia Soul Electric og Tesla Model S, 3, X, ønsker Fresco Motors å skape noe unikt. Merket deler batteriet i flere deler. Alle disse individuelle delene kan erstattes separat ved hjelp av en «type skuff». Fresco lover at de mindre batteripakkene ganske enkelt er plug-and-play. De ønsker også å forsyne kundene med et lite, løst batteri. Den nye bilprodusenten har imidlertid ennå ikke gitt noen informasjon om størrelse og funksjonalitet.

En annen stor ulempe med hele historien: prisen. Det er heller ikke fortalt. Og likevel hevder Fresco Motors å allerede ha overbevist 70 nordmenn til å reservere en bil. Det er administrerende direktør Espen Kvalvik ganske stolt av.

Spesifikk

For øyeblikket ser Fresco Reverie ganske bra ut, selv om den ligner mye på en Tesla. Videre er det ganske interessant å følge med på hva som kommer ut til slutt. For øyeblikket ser det ut til at hovedrisikoen er å publisere slike nyheter når du ikke har noe konkret å vise til.

Har du funnet en feil? Mail oss. Vi er takknemlige for deg.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *