La folk spise rødt kjøtt så mye de vil, sier helseministeren

Norges nye helsesjef har kritisert «moralpolitiet» ​​og sagt at folk skal få spise så mye rødt kjøtt de vil.

Fra sine første dager som landets nye helseminister foreslo Sylvi Listhaug at nordmenn ikke skulle få beskjed om hva de skal gjøre når det gjelder helse.

Kommentarene er en del av et intervju med Listhaug utført av NRK.

Utsalgsstedet observerte at hun spiste rødt kjøtt, et kostholdsvalg som har blitt umoderne i nyere tid på grunn av opplevde helse- og miljøeffekter.

«Mitt utgangspunkt når det kommer til folkehelse er veldig enkelt», sa hun til TV-stasjonen: «Jeg har ikke tenkt å være moralpolitiet og jeg vil ikke fortelle folk hvordan de skal leve livene sine, men jeg har tenkt å hjelpe folk får informasjon som danner grunnlag for å ta valg.

«Folk skal få lov til å røyke, drikke og spise så mye rødt kjøtt de vil. Myndighetene kan gjerne informere, men jeg tror folk ganske mye vet hva som er sunt og ikke. er det ikke.

I mellomtiden sa Kreftforeningen til NRK at dens holdning vil «sette folkehelsen flere tiår tilbake».

Før sin nye rolle var Sylvi Listhaug tidligere landbruks- og matminister.

Kommentarene hans følger Quality Meat Scotland (QMS) og sa at det ikke er noen «konsistente bevis» som tyder på at rødt kjøtt, eller annen mat, forårsaker kreft.

Påpeker at andre britiske studier ikke har funnet noen statistisk forskjell i dødsrater eller tarmkreftrisiko mellom kjøttspisere og vegetarianere, sa industriorganet at en rekke andre faktorer påvirker kreftrisikoen.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *