Hvordan kong Harald av Norge kunne utsette regjeringsskiftet på grunn av helsen til sin datter, kronprinsesse Mette-Marit

Nyheten om dronning Margrethes abdikasjon forårsaket sjokkbølger i Danmark (og resten av verden!). Men nå som sønnen Frederik og hans kone Mary er offisielt erklært konge og dronning etter deres tiltredelse sist søndag, begynner det internasjonale samfunnet å se på andre monarker rundt om i verden og stille spørsmålet: hvem kan være den neste som abdiserer?

En Right Royal-podcast er tilbake, og i denne episoden er det spørsmålet på alles lepper. Vertene våre, Emmy og Andrea, får selskap av Joe Little, Royal Editor for ITV News, sammen med Wim Dehandschutter, Royal Reporter i DPG Media og Chris Ship, Royal Editor for ITV News.

Mens man diskuterer den danske kongefamilien og dronning Margrethes abdikasjon, går samtalen over til andre europeiske kongelige og sannsynligheten for at de kan følge etter og abdisere til fordel for en kongelig yngste på tronen.

«Jeg tror Norge definitivt er den ledende kandidaten for et bud, men det er komplisert,» sa Joe. Kong Harald av Norge er rundt 85 år gammel, og ifølge Joe, «han er ikke i den beste helsen.» Dette betyr imidlertid ikke at hans abdikasjon er nært forestående; faktisk er situasjonen alt annet enn enkel.

Kronprinsesse Mette-Marit av Norge har også opplevd en rekke helseproblemer de siste årene, og Joe forklarer hvorfor dette kan legge en demper på utsiktene til en norsk abdikasjon. «Det er en veldig god balansetest,» sa Joe.

Kronprinsesse Mette-Marit av Norge har hatt en rekke helseproblemer de siste årene.

Hør podcasten nedenfor for å finne ut nøyaktig hva Joe hadde å si om utsiktene til en norsk abdikasjon.

Andre europeiske kongelige veide inn i samtalen, inkludert kong Carl XVI Gustaf av Sverige. Men, som Emmy og Andrea forklarer, er alle øyne fortsatt rettet mot den danske kongefamilien, og mye av podcasten fokuserer på dramaet og hendelsene de siste dagene og månedene som har plassert denne familien i søkelyset.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *