Kong Harald av Norge innlagt på sykehus med infeksjon i mai 2023

Oppdatert 17.05.23: Kong Harald er utskrevet fra sykehus, meldte Det Kongelige Hoff, men «han er fortsatt sykemeldt». I dag gjorde han sin første offentlige opptreden siden sykehusinnleggelsen, på balkongen til Det Kongelige Slott i Oslo for å feire den norske nasjonaldagen.


Original, 05.10.23: Kong Harald av Norge ble innlagt på sykehus mandag med en infeksjon, bekrefter palasset i en uttalelse.

«Kongen har blitt diagnostisert med en infeksjon som krever behandling og vil derfor forbli på sykehus i noen dager,» sa palasset, og la til at tilstanden hans «er i bedring, men han vil være sykemeldt til slutten av uken». «.

STIAN LYSBERG SOLUM//Getty bilder

Rikshospitalet i Oslo, hvor Harald er innlagt.

Kong Harald, 86, er i «stabil» tilstand og behandles på Rikshospitalet, universitetssykehuset i Oslo, i den norske hovedstaden. Sønnen hans, kronprins Haakon, overtar farens verv som regent denne uken, inkludert vertskap for et kommende statsbesøk fra den italienske presidenten.

Dette er kong Haralds tredje varslede sykehusinnleggelse siden i sommer; i desember 2022 ble han innlagt for en infeksjon og ble behandlet med IV-antibiotika, og i august 2022 ble han innlagt på sykehus for feber. I 2020 ble han operert for å erstatte en hjerteklaff. Han har brukt krykker den siste tiden, blant annet ved Nobels fredsprisbankett sent i fjor.

kroningen av kong Charles III

Joe Giddens – PA-bilder//Getty bilder

Kronprins Haakon av Norge og kronprinsesse Mette-Marit av Norge ankommer Westminster Abbey.

Ved kroningen av kong Charles forrige helg representerte prins Haakon og hans kone, prinsesse Mette-Marit, den norske kongefamilien.

Kong Harald, første fetter til avdøde dronning Elizabeth, har regjert i 32 år; han besteg tronen etter at hans far, kong Olav V, døde i januar 1991. I fjor sa hans datter, prinsesse Märtha Louise, fra seg sine offisielle plikter i lys av hennes forlovelse med Durek Verrett (kjent som «Shaman Durek»).

Portrett av Emily Burack

Emilie Burack (hun/henne) er senior nyhetsredaktør for Town & Country, hvor hun dekker underholdning, kultur, kongelige og en rekke andre emner. Før hun begynte i T&C, var hun viseredaktør ved Hei Alma, et jødisk kultursted. Følg @emburack hennes videre Twitter Og Instagram.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *