Kremen av aristokratiet ved et bryllup i Luxembourg :: Helse og kultur

Storhertugdømmet Luxembourg tok knapt imot kremen av verdens aristokrati under det to dager lange bryllupet til den siste ungkaren blant tronfølgerne i Europa, sønn av storhertug Henri Prins Guillaume.

Den kjekke 31-åringen er arvingen til tronen i Luxembourg og fremtidig storhertug. I går morges giftet han seg i kirken ved Notre-Dame-katedralen i Luxembourg med den belgiske grevinnen.

Stéphanie de Lanois

Den to dager lange markeringen begynte allerede fredag, da den borgerlige seremonien fant sted på rådhuset.

Bryllupet i Notre-Dame-katedralen i Luxembourg ble deltatt av mange kronede personer. Blant dem er kong Albert II av Belgia og dronning Paola, knyttet til Luxembourg-monarkiet, kong Harald V av Norge og dronning Sonja, prins Hans-Adam II av Liechtenstein, dronning Beatrix av Nederland, dronning Margrethe II av Danmark og prinsgemal Henrik , dronning Silvia av Sverige, prinsesse Lala Salma Benani, kone til kong Mohammed VI av Marokko. Den britiske kongefamilien vil bli representert av prins Edward, tredje sønn av Elizabeth II, og hans kone Sophie.

Arvingen til den japanske tronen, Naruhito, ankom også Luxembourg. Blant de utvalgte gjestene var det også en bulgarsk tilstedeværelse: den tidligere Bulgarske statsministeren Simeon fra Saxe-Coburg og hans kone Marguerite.

Prinsene og prinsessene fra monarkiene i Europa og Midtøsten gikk den røde løperen til inngangen til tempelet under strålende solskinn og uvanlig mildt vær.

Etter bryllupsseremonien dukket de nygifte opp foran motivene på palassets balkong, og offentlige feiringer og konserter var planlagt til langt på natt. Midt på natten skal himmelen lyses opp med lysshow og fyrverkeri. Mer enn 1600 politifolk sørger for at orden opprettholdes.

Kronprins William snakker fire språk, har vært engasjert i internasjonal politikk, er oberstløytnant i Luxembourgs 900 mann sterke hær, og er engasjert i veldedighetsarbeid. Hans 28 år gamle utvalgte, grevinne Stephanie, snakker flytende to av de tre offisielle språkene i Storhertugdømmet – fransk og tysk – og studerer det tredje – luxemburgsk.

Kilde: www.monitor.bg

21-10-2012 | se alle nyheter |

laster inn…

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *