Norges prinsesse Märtha Louise forlater vervet etter spørsmål om forloveden og hans rolle

Prinsesse Märtha Louise, datter av Norges kong Harald, sa at hun ikke lenger offisielt ville representere det norske kongehuset etter «mange spørsmål om meg og rollen til mine forlovede».

Den 51 år gamle prinsessen, fjerde i rekken til den norske tronen, forlovet seg i juni med Durek Verrett, en amerikaner som beskriver seg selv som sjaman og healer på sin nettside.

«Jeg har bestemt at jeg fra nå av ikke lenger skal utføre offisielle plikter for kongehuset,» sa hun i en uttalelse utgitt av palasset, og la til at beslutningen ble tatt i koordinering med foreldrene hans «om å skape fred rundt den kongelige familie.» Hus».

Prinsessen vil beholde tittelen sin, men palasset sa at hun hadde informert organisasjonene der hun fortsatt fungerte som beskytter om at hun gir fra seg den rollen.

Hans yngre bror, kronprins Haakon (49), er tronfølger.

«Jeg er lei meg for at prinsessen ikke lenger representerer kongehuset», sa kong Harald. Den 82 år gamle kongen erklærte at «vi er enige om å være uenige».

«Vi så på denne prosessen fra alle sider,» la hans kone, dronning Sonja til. – Det var en enstemmig beslutning.

Norges kong Harald og dronning Sonja sier de er «enig i å være uenige» og beklager at prinsessen ikke lenger representerer kongehuset.(AP: Terje Pedersen)

Kong Harald sa at Verret «trodde trolig at han kunne gjøre hva som helst uten at det påvirket oss».

– Det må også ta hensyn til hva vi representerer, sa dronning Sonja.

En palasserklæring sa at paret ville «klargjøre forskjellen mellom sine egne aktiviteter og kongehuset» og ikke ville bruke tittelen prinsesse eller referere til kongefamilien i sosiale medier eller kommersielle aktiviteter.

Norske medier har anklaget prinsessen og herr Verrett for angivelig å bruke kongetittelen deres til kommersielle formål mens de fremmer alternative helsetjenester.

På Instagram sa prinsessen: «Jeg tror at alternative metoder kan være et viktig tillegg til etablert medisin».

Herr Verrett (47) vil ikke ha en tittel eller representere det norske kongehuset når han og prinsessen gifter seg, ifølge uttalelsen.

Paret, som har vært sammen siden mai 2019, skal delta på familiebegivenheter og tradisjonelle kongelige begivenheter, ifølge norske medier.

I tillegg til kongelige plikter skrev prinsessen bøker der hun hevdet å ha kontakt med engler.

I følge en meningsmåling publisert av Dagbladet forrige måned, sa 68 % av de spurte at de ønsket å bevare monarkiet. Da NRK stilte det samme spørsmålet i 2017, var oppslutningen til kongehuset 81 %.

PA

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *