Omar Elabdellaoui blir stjernen i EA Sports FC 24

Omar Elabdellaoui ble plutselig stjernen i videospillet EA Sports FC 24.bilde: instagram

Den norske fotballspilleren Omar Elabdellaoui har nytet sine timer med glans siden onsdag i videospillet EA Sports FC 24. Men det er ikke på grunn av ballnivået hans.

12.10.2023, 11:5112.10.2023, 18:17

Yoann Graber

Når vi forbinder Norge med fotball, tenker vi direkte på Erling Haaland. Men den blonde flettede superstjernen fra Manchester City stjal rampelyset i noen dager fra en landsmann. Den andres navn betyr sannsynligvis ikke noe for deg: Omar Elabdellaoui. Og det er normalt fordi høyrebacken aldri har vært en stor spiller i verdensfotballen til tross for 49 landskamper for landet sitt og flere Champions League-opptredener med Olympiakos.

Denne helgen kjemper imidlertid brukere av fotballvideospillet EA Sports FC 24 (etterfølgeren til det legendariske FIFA) for ham i «Ultimate Team»-modusen, der spillere han kan lage sitt eget lag ved å rekruttere fotballspillere. «Du måtte være ekstremt begeistret for Ultimate Team-markedet i noen timer for å kjøpe dette kortet fordi etterspørselen var så sterk,» opplyser RMC Sport.

Omar Elabdellaoui med Olympiakos-trøya, hvor han jobbet fra 2014 til 2020.

Omar Elabdellaoui med Olympiakos-trøya, hvor han jobbet fra 2014 til 2020.bilde: instagram

De er stort sett stjerner av kaliberet til Messi, Ronaldo eller Haaland. Så hvorfor har Omar Elabdellaoui, som spiller for fattige FK Bodø/Glimt i Norge og bare har 73 samlet rating på EA Sports FC 24 (sammenlignet med 91 for Haaland, for eksempel), utløst en så plutselig vanvidd?

Svaret ligger i utseendet. Med spilloppdateringen onsdag 6. desember fikk den norske landslagsspilleren (32 år) et nytt klistremerke. I motsetning til det gamle bildet hans, veldig enkelt, Elabdellaoui han bruker nå store briller med sorte linser. Han er en av de svært sjeldne profesjonelle fotballspillerne som bruker briller, og sannsynligvis den eneste i dette videospillet. Så å ha denne spilleren med en så eksentrisk stil gir den en fordel funky til laget.

Men den tidligere Galatasaray-forsvareren bruker ikke briller av estetiske årsaker, men heller av helsemessige årsaker. Han ble utsatt for en ulykke mens han spilte for en tyrkisk klubb. 1. januar 2021 under nyttårsfeiringen et fyrverkeri eksploderte i ansiktet hans og skadet øynene hans alvorlig. Så Noha huske at det tok ham elleve operasjoner for å få tilbake synet tilstrekkelig, og at han ble satt på sidelinjen i tretten måneder. Selv i dag bruker han briller på banen for å beskytte titterne.

Omar Elabdellaoui med Galatasaray-trøya og hans berømte briller.  Over til venstre er hans nye miniatyrbilde i videospillet EA Sports FC 24.

Omar Elabdellaoui med Galatasaray-trøya og hans berømte briller. Over til venstre er hans nye miniatyrbilde i videospillet EA Sports FC 24. bilde: skjermbilder x

Hevn av kikkert

Denne plutselige berømmelsen er derfor en fin hevn på livet for Omar Elabdellaoui. Det ligner også litt mer generelt på alle skopene som har blitt fysisk eller verbalt misbrukt i sport på grunn av rammene deres. «Noen mennesker undervurderte meg litt fordi jeg brukte briller», forklarte for eksempel andredivisjonsfotballspilleren Valais. i Genève tribune i 2019mens han fremkalte de mange hånene han led.

Imidlertid bestemte han seg, som kjente idrettsutøvere før ham – inkludert fotballspiller Edgar Davids eller tennisspillere Janko Tipsarevič og Hyeon Chung – for å gjøre det til en styrke og et ekte merke.

Den nederlandske midtbanespilleren Edgar Davids (R) kjemper om ballen med Latvias Imants Bleidelis (L) under gruppe D-kampen mellom Latvia og Nederland under fotball-EM i Praha ...

Nederlenderen Edgar Davids under EM 2004.Bilde: keystone

For Servette FC håper vi bare at disse brillene ikke gir Omar Elabdellaoui en supersonisk visjon om spillet, ettersom hans Bodø/Glimt-klubb kan møte Garnet i Conference League denne våren etter allerede å ha mishandlet Lugano i gruppespillet (seier 5-2 november 30).

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *