Pass på mineralvann! ⋆ Nyheter fra Pernik og regionen

163

Vann er den største direkte kilden til fluor. I mineralvannet i Bulgaria tilsettes dette elementet regelmessig for renseformål, men nivåene i noen vann er ekstremt farlige. Forskere og leger har funnet ut at fluorer lett overdoseres og fører til negative effekter. Fluorer forårsaker leddgikt. De er kreftfremkallende ved å skade arvestoffet til cellen de kommer inn i. Mer enn 10 000 mennesker dør hvert år av fluorrelatert kreft. Fluor (F) er en blek gulaktig gass med en skarp, kvelende lukt. Den største naturlige kilden til fluor er vann. Det er også oppnådd av fluor-anriket tannkrem, av kosttilskudd som inneholder fluor, av mat. I noen land tilsettes fluor til melk, brød og andre matvarer.

Det er også fluor i sprøytemidlene som enkelte planter behandles med.
De fleste vet ikke at typen fluor som tilsettes vannforsyningen i noen land, de fleste tannkremer og mange drikkevarer og matvarer vanligvis er et avfallsprodukt fra atom-, aluminium- og fosfatindustrien (gjødsel). Fluor er så giftig at det i tillegg til å være en hovedingrediens i rotte- og kakerlakkgift, planteskadegjørere og plantevernmidler, også er en aktiv ingrediens i anestetika, hypnotika og psykiatriske stoffer, samt nervegasser som brukes av militæret. Vanligvis blir de fleste fluorider som kommer inn i kroppen ikke lett eliminert og akkumuleres i bein og tenner. Nylig har det også vist seg å samle seg i skjoldbruskkjertelen, så vel som i pineal- og hypofysen som ligger midt i hjernen. Og har du nyreproblemer er det velkjent å unngå fluor og fluorholdig vann for enhver pris. Jod og fluor tilhører familien av forbindelser som kalles halogener. Selv om jod er gunstig for skjoldbruskkjertelen, er det ikke fluor. Men på grunn av likhetene kan skjoldbruskkjertelen absorbere fluor i stedet for jod. Det er ille. Fluor er giftig for nyrene og en høyere forekomst av kronisk nyresykdom er rapportert i områder med vann som inneholder høye nivåer av fluor.

I følge data fra Helsedepartementet i Bulgaria inneholder 13 bulgarske merker av naturlig mineralvann i det kommersielle nettverket fluorider over 1,5 mg/l. De fleste av dem er mellom 3 og 5 mg/l. Det er viktig å lese etiketten, gi råd til eksperter og se etter bokstaven F. På den annen side er det bra å ha lavest mulig verdier som starter med 0. De mest utviklede landene fluoriderer ikke drikkevannet sitt . Drikkevann er heller ikke fluorert i Bulgaria. I Vest-Europa, for eksempel, drikker 97 % av befolkningen fluorfritt vann. Vannfluorering er forbudt eller har aldri vært implementert i Danmark, Norge, Østerrike, Frankrike, Nederland, Tyskland, Belgia, Finland, Luxembourg, Sverige, Nord-Irland, Tsjekkia, etc.

Kilde: .retro.bg

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *