Polen forbyr innkjøring av biler med russiske skilt. De baltiske landene følger etter

Polen vil forby innkjøring av biler med russiske skilt fra søndag, sa den polske innenriksministeren til media.

I følge EF gjelder sanksjonene som EU har innført mot Moskva på grunn av invasjonen av Ukraina for alle biler fra Russland, også de som folk reiser med og som kun kommer inn på EUs territorium midlertidig. Årsaken er innsatsen for å hindre at sanksjoner omgås.

«Det er et annet element av sanksjoner mot Russland og innbyggerne i denne staten på grunn av den brutale krigen mot Ukraina,» sa minister Mariusz Kamiński, ifølge Onet.pl. «I samsvar med instruksjonene fra EU-kommisjonen om forbud mot import av biler registrert i Russland til EUs territorium … forbudet vil gjelde ved grensene til Polen fra i morgen (søndag), det kommer «Loven trer i kraft fra midnatt, sa ministeren på en pressekonferanse ved grenseovergangen i Terespol.

«Forbudet gjaldt tidligere russiske lastebiler. Vi avslutter dette nå. «Ingen russisk bil vil gå til Polen,» sa ministeren. Han la til at forbudet gjelder alle russiske biler, uansett om de brukes til kommersielle eller private formål, og at det ikke spiller noen rolle om eieren av bilen er russ eller statsborger i et annet land. «Prinsippet gjelder at en bil registrert i Russland ikke har rett til å kjøre inn i Polen,» understreket han, og la til at «den russiske staten utgjør for øyeblikket en trussel mot internasjonal sikkerhet.»

Polen har vært en av Ukrainas viktigste allierte siden russiske tropper invaderte nabolandet i februar i fjor. For å avskrekke Russland fra et mulig angrep på Polen, startet Warszawa en stor modernisering av sine væpnede styrker, inkludert omfattende våpenkjøp i utlandet.

Estland, Latvia og Litauen har allerede forbudt import av kjøretøy med russiske bilskilt over grensen. Finland sluttet seg til de tre baltiske landene fredag, men forbudet trådte ikke i kraft før lørdag. Kjøretøy på finsk territorium må forlate det nordiske landet innen midten av mars neste år.

Estlands utenriksminister Margus Tsahkna rapporterte for to dager siden, ifølge nettstedet Deutsche Welle (DW) sa at forbudet var «det riktige å gjøre» gitt Russlands pågående krig i Ukraina.

Fem EU-medlemsland – Estland, Finland, Latvia, Litauen og Polen – grenser til Russland, og Norge, som er medlem av det europeiske økonomiske samarbeidsområdet, deler også en grense med Russland. Finland har den lengste grensen til Russland blant EU-land (mer enn 1300 kilometer) og sluttet i likhet med andre EU-land å utstede klassiske turistvisum til russiske statsborgere i fjor.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *