Praha-børsen nådde nye historiske høyder i løpet av uken. ERSTE-aksjen er på topp med det mest markante skiftet på over et halvt år. Venter på flere resultater


Optimismen i kapitalmarkedene tok heller ikke slutt i november. Rapporter om økonomiske resultater, spesielt fra detaljhandelen i USA, og «lav» inflasjon rapportert der i løpet av uken, støttet den pågående oppgangen. Siden «minimum» i slutten av oktober har markedene i USA og nabolandet Tyskland allerede beveget seg med nesten en tidel. Praha-børsen kom seg mindre sterkt i løpet av den gitte perioden, men har utviklet seg tilsvarende siden begynnelsen av året. I følge PX-indeksen er den opp over 15 %, mens den steg nesten 1,4 % for uken. Tar man i betraktning utbytte, målt ved søsterindeksen PX-TR, har den allerede tilbudt investorer over 25 % i år. Onsdag gikk indeksen litt tilbake fra sine historiske høyder fra begynnelsen av måneden.

Drivkraften de siste ukene har primært vært bankaksjer, anført av FØRST. Fredag ​​var tittelen allerede over 36 euro-merket i hjembyen Wien, hvor den sist ble omsatt i mars. Med andre ord: Med i underkant av 1,5 euro var den nær årets topper. På grunn av den kortere handelsuken her, stengte aksjen rundt 8 CZK lavere sammenlignet med torsdag. Det er imidlertid fortsatt uklart om banken selv igjen har støttet kursen med sine kjøp. Informasjonen som er gitt er ennå ikke offentliggjort, eller banken angir de siste kjøpene fra forrige fredag ​​10. november. Det kjøpte over 7,66 millioner av sine egne aksjer (1,78%) for mer enn 253 millioner euro. Aksjen ble handlet fra mandag med informasjonen om at banken hadde kjøpt halvparten av aksjene EBRD holdt, eller 15 %, i datterselskapet Erste Bank Hungary for rundt 248 millioner euro.


 

Aksjene steg også daglig i løpet av uken KB, som delvis korrigerte nedgangen sammenlignet med forrige uke. Ingen andre tilbud overgikk PX-indeksen denne uken, men aksjene klatret til sine 1,5-årige høyder på onsdag MYNT. De stengte på 92 CZK. Uansett støttet aksjer indeksen sterkere med sin vekt i løpet av uken ČEZ, som investorene sikkert fortsatt er nervøse for, spesielt i forbindelse med vindfallskatten. I følge noen rapporter er regjeringens rapporter om å opprettholde overskuddsskatten etter gjeldende lov faktisk i strid med dagens statsbudsjett og forventede inntekter.

Aksjen har den siste tiden opplevd den sterkeste positive utviklingen
GEN DIGITAL, mens i vårt land holder styrkingen av kronen mot dollar den tilbake. Samtidig kan vi på mandag forvente å ta igjen rallyet på Wall Street, hvor aksjen stengte på rundt 465 CZK på fredag. Aksjen er imidlertid ikke en del av PX-indeksen.

Kort fortalt klarte PX-indeksen å øke betydelig i løpet av uken takket være kun fire utgaver, mens de andre seks hadde motsatt effekt. For andre uke på rad ga aksjene opp tidligere kortsiktige oppganger PILLENår selskapbare utvalgte operasjonelle indikatorer for dette året ble publisert, eller EBITDA-resultatet manglet. Til tross for økonomiske problemer, lanserte det en reklamekampanje, men investorer ble forsinket med å lære om selskapets implementering av ytterligere kapitalutvanning. Det vil si utstedelse av 36.000 aksjer til tidligere ansatte, som ble registrert i handelsregisteret 3. november.

I forkant av den kommende resultatrapporten nådde aksjene nye laveste nivåer for året FØLL, dersom veksten i konsernets virksomhet faktisk avtar. Bedriftsnyhetene fra torsdag kan absolutt gi støtet til videre beslutningstaking.

Rapporten om negative resultater denne uken var overraskende FOTONENERGI, som nå forventer enda svakere forretningsresultater til tross for et betydelig kutt i utsiktene for tidligere resultater. Når det gjelder tittelen, ser det ut til at den begynner å sette seg under CZK 50, noe som tyder på at denne relativt betydelige tekniske grensen ikke er nådd.

Siden de økonomiske resultatene ble offentliggjort i slutten av september, har den negative stemningen også vedvart i aksjer PHILIP MORRIS. Likviditet over gjennomsnittet er fortsatt tydelig; onsdag noterte aksjen nye nesten 2-års laveste nivåer. Den stengte på 15 720 CZK da aksjer skiftet eier for 32 millioner CZK (det største volumet på et halvt år).


 

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *