Solar Magazine – Merverdien av elektrisk transport for Nederland har økt med 1,6 milliarder

Mellom 2019 og 2021 økte sysselsettingen knyttet til elektrisk transport med nesten 60 prosent. Fremvoksende markeder innen bygg, transport og batterier gir også muligheter for videre vekst. Alt dette kommer frem av en rapport fra det nederlandske næringsbyrået (RVO), skrevet på vegne av departementet for infrastruktur og vannforvaltning.

Mer enn solenergi
Antallet elektriske kjøretøy på nederlandske veier har økt raskt de siste årene. I 2022 var andelen batterielektriske biler i nybilsalget nesten 24 prosent. Dette gjør Nederland til en av de ledende i Europa. Bare i Norge, Island og Sverige var andelen nyregistreringer høyere. I absolutte tall ligger Nederland på tredjeplass etter Tyskland og Frankrike når det gjelder helelektriske biler og lette nyttekjøretøyer.

Dette fører til en økende økonomisk betydning av hele den elektriske transportsektoren – inkludert leverandører – for den nederlandske økonomien. Mellom 2019 og 2021 økte direkte sysselsetting innen elektrisk transport fra 19 340 til 30 210 heltidsstillinger. Til sammenligning: Ifølge forskerne er det mer enn 27 000 heltidsjobber i solcelleindustrien.

Ladestasjoner
Av den totale sysselsettingen i den nederlandske eltransportsektoren kommer en femtedel fra selskaper som hele sin virksomhet er fokusert på elektrisk transport, for eksempel selskaper som installerer ladestasjoner eller (konverterer) elbiler. Resten kommer fra bransjer som genererer en økende andel av salget fra elektromobilitet. Tenk for eksempel på bilindustrien og installasjonsbransjen. Nesten en tredjedel av verdiskapingen i sektoren for elektrisk transport kommer fra selskaper som hele sin virksomhet er fokusert på elektrisk transport, sammenlignet med næringer med delvis elektrisk transportvirksomhet.

Følgende grafikk viser merverdien ved å installere ladestasjoner, som nå har steget til rundt 850 millioner euro.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *