Uncanny – Shroomsday – Albumanmeldelse

Strange – soppdagen
Opprinnelse: Norge
Utgave: 19.04.2024
Betegnelse: Flyproduksjoner / Nordisk misjon
Varighet: 39:42
Kjønn: Progressiv metall


Fotokreditt: Håkon Sagen

Et nytt metal- eller progressiv rockprosjekt fra det fjerne nord vekker alltid økt interesse. Det være seg oppfinnsomhet, intens atmosfære eller teknisk perfeksjon, eller rett og slett alt det ovennevnte. Den norske progressive metal-trioen tilhører denne kategorien Fantastisk med sin første jobb Soppdagsom ønsker å finne nye lyttere i alle tenkelige fysiske formater og rent digitalt også.

Og hun vil finne det også. Instrumentaltrioen er opptatt av å levere det kjente samtidig som den overrasker lytteren på en eller annen måte. Som en omvendt kopi av noen andre, kjent og uhåndgripelig ubehagelig på samme tid. Merkelig forsinkede rytmer og beregninger som antyder at verket er nært djent og som bare indikerer at trommeslageren åpenbart er en fan Meshuggah EXIT. Selv de velsignede Kong Crimson Det ser ut til å være på menyen.

Alt dette legger grunnlaget for en progressiv metalplate som du aldri har hørt før. Jazzy, drømmende gitarlinjer er en del av repertoaret, det samme er brutal barytongitar, samt en fargerik, karmosinrød stil. Musikk for sensitive sjeler, HER video om det. Tittelsang Soppdag barytonen nesten galopperer mens leadgitaren skaper en post-rock vibe. Dette bidrar Andreas Rotevatn noen enda rarere trombonelyder.

Ulike nykommere til progressiv metal

Fantastisk de legger vekt på dynamiske låtstrukturer, det er ikke rart at bandet er så flinke til å backe Dillingers rømningsplan justere. Hvis du vil høre den live, bør du i det minste sjekke ut liveversjonen av ouverturen Uklippet tyder det på HER kan bli funnet. Her er virkelig uvanlige lyder kombinert med veldig sekulært og rustikt rytmearbeid. Varigheten er fem til syv minutter 5 engelske mil den lengste av sangene som er representert.

Her styrer trommeslageren Andreas Oltedal noen metalcore-vokaler som virker nærme Meshuggah kanskje enda nærmere. Etter all variasjonen og noen ganger rå kraft, stenger den Vi prøvde i hvert fall ikke plata avsluttes fredelig med alle slags gitarstrømmer og samples.


Konklusjon
Det første progressive verket fra det fjerne nord er igjen fullstendig overbevisende. Fantastisk leveranse Soppdag et mesterverk som også er kvalitativt Meshuggah, Dillingers rømningsplan og kan hamle opp med alle gigantene i Djent. 10/10

Tilpasse
Andreas Oltedal – trommer
Torkil Rødvand – baryton, bassgitar
Rikard Sjånes – gitar

Spilleliste
01. Uklippet
02. Ikke vær sjenert
03. Døgnrytme
04. Musikk for sensitive sjeler
05. Soppdagen
06. Pseudade
07. 5 mil
08. Vi prøvde i hvert fall ikke

Tilkoblinger
Rart Facebook


Også på Soundmagnet.eu
Redaktørens anbefaling – Chaos Inside – progressiv metal fra Østerrike

et intervju – En grusomhet etterspurt av Alexander Krull
Albumomtale – Støvler – en varsel om ulykke

Fin artikkel? Bli med i diskusjonen på Facebook!

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *