VIDEO: Avataren til Olympian Špotáková inviterer deg til den olympiske festivalen ved Lake Most

Praha, Most – Snakk tysk som om han pisket ut med en pisk. Men det er ikke alt! Olympisk mester Barbora Špotáková beviste i en fremmedspråklig videoinvitasjon til OL-festivalen i 2024 ved Lake Most at hun også snakker perfekt ungarsk og fransk. Hvordan klarte hun å lære så mange språk på så kort tid da hun avsluttet sin rike karriere?

Hun overrasket alle. Da videoinvitasjonen til OL-festivalen i 2024 på Mostsee startet, snakket Barbora Špotáková nøyaktig fem språk uten å nøle. Og også den perfekte uttalen. At den to ganger olympiske mesteren først ville avsløre sitt talent for språk etter at karrieren var over?

Barbora Špotáková nølte ikke med å posere i bussen, som er dekorert med hennes større-enn-livet-liknelse. Foto: Oldřich Hajek

«Jeg kan kommunisere godt på engelsk. Jeg kan også tysk, og så forstår jeg litt ungarsk fordi vi hadde en ungarsk bestemor,» avslørte Špotáková, som faktisk ikke snakket på videoinvitasjonen, men som var hennes avatar skapt ved hjelp av kunstig intelligens ved Smíchov tekniske ungdomsskole og videregående skole, som også tar for seg undervisning i de nyeste IT-områdene inkludert kunstig intelligens (AI).

Avatar Špotáková

Den tidligere suksessrike idrettsutøveren hadde seg selv filmet i et spesielt studio på Smíchovská-skolen av Kateřina Adámková og Jiří Fišera, som deretter brukte kunstig intelligens for å lage en avatar i løpet av få minutter som var nesten ugjenkjennelig fra den virkelige Bára Špotáková.

Spydkasteren selv ble da sjokkert over å se seg selv på skjermen snakke flytende, for eksempel på fransk. «Jeg har aldri sett noe lignende før. For meg er det første gang jeg er så nær. «Det er en erkjennelse at teknologien har kommet langt, og jeg visste ikke mye om det før nå,» sier Špotáková entusiastisk.

Det eneste problemet under filmingen oppsto rett i begynnelsen. Programmet gjenkjente på ansiktet at studentene spilte inn en kjent person og ikke ville tillate dem å lage en avatar. Til slutt ble det godkjent, og vi gikk i gang. «Denne avataren kan blinke, gestikulere og er mer emosjonell. Det er ikke så lett å erkjenne at det ikke er en ekte personlighet. «Et sted modererer kunstig intelligens nyhetene eller gjennomfører intervjuer,» sa Adámková, som underviser ved Smíchovské tekniske ungdomsskole og videregående skole.

«Det er et flott verktøy, men det må være grenser. «Om noen år vil vi ikke lenger vite hva som er et ekte menneske og hva som er en AI-skapning,» understreket student Fischer, som iscenesatte avataren til den berømte spydkasteren.

Den entusiastiske Bára Špotáková ble umiddelbart motivert av sin kunstige tvilling. «Når en person ser seg selv slik, vil han umiddelbart virkelig lære disse språkene.» Du kan selv finne ut hvor mange språk den virkelige Bára virkelig kan eller lærer under den olympiske festivalen ved Lake Most fra 26. juli til 11. august , 2024 «Jeg inviterer deg som ambassadør, og jeg ser frem til å se deg igjen, slik at vi kan nyte den olympiske atmosfæren sammen,» la Barbora Špotáková til, opprinnelig på tsjekkisk.

Festivalen ved innsjøen tiltrekker seg rekordmange sportsambassadører og kjendissportsambassadører. Listen over andre NEJ ble satt sammen av talskvinnen for byen Most, Klára Vydrová:

Rekordmange idretter

Det er allerede klart at fansen kan prøve ut over 50 idretter på OL-festivalen på Mostsee. «Dette er det høyeste antallet presenterte idretter i historien til olympiske festivaler.» Jeg tror at spesielt barn vil oppdage sine egne liv her, sa Libor Varhaník, nestleder i den tsjekkiske olympiske komité. Hovedideen med den kommende festivalen er å få barn i Ústí-regionen til å spille sport. Denne regionen er statistisk sett en av de dårligste når det gjelder fysisk form. Et annet mål er å vise besøkende, ikke bare fra Tsjekkia, de fortsatt uoppdagede, vakre, skogkledde omgivelsene ved Lake Most.

Foto: Matyáš Klápa/WWTP

Kjente ambassadører og spesialbusser

Vellykkede tsjekkiske olympiere – spydkasteren Barbora Špotáková og skiløperen Ondřej Synek – vil være ansiktene til den olympiske festivalen i 2024 på Lake Most. I tillegg til at begge har vunnet tre OL-medaljer på hjemmebane, kan de nå også skilte med egne dobbeltdekkere med unike klistremerker. Transportselskapet Mosteck opprettet en ny linje nummer 16, som forbinder sentrum med Mostsee-sjøen. Fra hovedtorget kan du nå rullesteinstranden på bare noen få minutter.

I tillegg til varaordføreren Markéta Stara, ordføreren i Most Marko Hrvol og Barbora Špotáková, var også en annen ambassadør, olympisk mester Ondřej Synek, til stede på pressekonferansen. Foto: Oldřich Hajek

Svømming i den reneste innsjøen

OL-festivalen vender tilbake til sjøen etter åtte år. I 2016 feiret Rio Olympic Park nær Lipno i Sør-Böhmen stor suksess. Denne gangen vil festivalen være forankret ved den nest reneste innsjøen i Tsjekkia, oppkalt til minne om den ødelagte historiske byen som ga plass for kullgruvedrift i andre halvdel av 1900-tallet og sto på det nøyaktige stedet hvor det nyopprettede innsjøen er i dag. «Hele regionen vår er først og fremst knyttet til kulldrift. Vi ønsker å vise folk at det er vakre steder her, som Lake Most. «Vi har ambisjonen om å være flaggskipet for alle de olympiske festivalene som har funnet sted så langt,» avslørte Marek Hrvol, ordfører i byen Most.

Foto: Matyáš Klápa/WWTP

Olympisk camping

For første gang har besøkende mulighet til å bo og sove i komfortable telt for to, fem eller syv personer direkte på den olympiske festivalplassen i OL-leiren. Overnattingsprisen i OL-leiren inkluderer inngangsbilletter til OL-festivalen for alle oppholdsdager inkludert ankomst- og avreisedager. Merk følgende! Overnattingskapasiteten er begrenset. Du kan også kjøpe billetter til OL-festivalen på forhånd.

olympisk leir

Registrer barna dine til OL-leirene som en del av OL-festivalen og de vil oppleve et mini-OL hver dag. Du vil prøve ut olympiske og ikke-olympiske idretter, møte kjente idrettsutøvere, oppleve en unik atmosfære og motta en analyse av deres sportslige evner. Den rolige delen av programmet er fylt av et spesiallaget interaktivt utdanningsområde om temaet Olympisme. Mat og drikke vil være en del av programmet. Salget av leirene starter i januar. «Å organisere OL-festivalen er en utfordring for oss. Vi liker utfordringer og det er derfor vi aksepterte dem. Vi vil tilby skoler i regionen vår mange idretter, olympisk utdanning og møter med olympiere,” sa Jindra Zalabáková, Ústí Regionråd for utdanning, ungdom og idrett.

Heier og hilser

I tillegg skal vi heie på våre representanter i de olympiske leker sammen hver dag i fansonen. Etter hjemkomsten fra Paris tar våre olympiere veien direkte til fansen ved Lake Most, hvor det er en tradisjonell og veldig populær emosjonell hilsen. I tillegg til atletene kan du også ta et bilde med Paris Games-maskoten i 2024 med den ikoniske Phryges-hatten, som vil komme til live under hele den olympiske festivalen.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *