Forrige ukes TOP 5-artikler og Bank of England-konsultasjon om det digitale pundet utløste en overveldende offentlig respons

Hvis du ikke hadde tid til å lese alle artiklene våre fra forrige uke, kan du prøve redaksjonens topp 5 artikler. Det vil også være en bonusnyhet for dagen.

Forfatter av Black Swan Taleb: Bare idioter investerer i Bitcoin

Han er en verdenskjent økonom, filosof, matematiker og forfatter av bestselgende bøkene Black Swan og Antifragility. Nassim Taleb snakket negativt om viktigheten og retningen til kryptovalutaer.

Taleb kan betraktes som en av de mest etterlengtede personlighetene til å delta på SHIFTS23-konferansen. Andre foredragsholdere inkluderer Petr Fiala og Daniel Křetínský. Denne konferansen fant sted 17. oktober 2023 i regi av e15.cz-portalen og J&T Banka.

I sin tale diskuterte Taleb kryptovalutaer i tillegg til temaer som makroøkonomiske spørsmål, pandemier og globalisering. Han mener at nytten slett ikke er positiv, selv om mange stoler på den.

Statsobligasjonsrentene stiger – hva sier historien?

Renten på tiårige statsobligasjoner er nesten 5 %, som er det høyeste nivået på 16 år. Barclays Banks strateger sa denne uken at Feds politikk ikke er for stram og at rentene ikke forventes å falle med det første.

Investorer selger derfor amerikanske statsobligasjoner mens markedet forbereder seg på utsiktene til høyere langsiktige renter.

Salget av statsobligasjoner som startet i begynnelsen av oktober var en av de verste nedgangene i markedshistorien. I tillegg nådde renten på tiårige statsobligasjoner 5 prosent på fredag ​​for første gang siden 2007. Til tross for markedspanikken, tyder trender de siste tiårene på at avkastningen stort sett er i tråd med mellomlangsiktige økonomiske forventninger.

Lightning Network-sårbarheten kan kreve endringer direkte i Bitcoin-blokkjeden

Antoine Riard, Bitcoin-kjerneutvikler og inntil nylig utvikler av Lightning Network (LN), har gitt ut detaljer om en ny type sårbarhet som for tiden truer LN. Dette er sykliske substitusjonsangrep som lar en angriper stjele midler fra en deltaker i LN-betalingskanalen ved å utnytte avvik mellom individuelle mempooler. Å fikse problemet kan kreve direkte tilgang til Bitcoin blockchain.

Lightning Network-prosjektet ble opprettet i 2018 som et andre lag på Bitcoin-blokkjeden. Det lar brukere åpne betalingskanaler, utføre flere transaksjoner utenfor hovedkjeden og gjøre opp det endelige resultatet på hovedblokkkjeden. Dette gjør transaksjoner raskere og billigere.

Løsningen er ekstremt populær og er for tiden verdt rundt 181 millioner dollar. Det virker kanskje ikke som mye gitt Bitcoins nåværende markedsverdi på nesten 674 milliarder dollar, men over fem års drift er det et anstendig beløp.

Binance vil avslutte Visa-støtten i Europa på slutten av året

Binance, en av de største kryptovalutabørsene i verden, informerte nylig sine kunder om en viktig endring i tjenestetilbudet. Spesielt kunngjorde selskapet avviklingen av Visa-debetkortet i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) fra 20. desember i år. Avgjørelsen kommer etter at den litauiske e-pengeinstitusjonen, sammen med børsen Contis Financial Services, som er en del av det større tyske Solaris-konsernet, avsluttet sitt langvarige samarbeid med Binance.

Binance Visa Debetkortet er spesielt designet for det moderne kryptovalutamarkedet. Det tillot brukere å enkelt konvertere Kryptovaluta til tradisjonelle fiat-valutaer i sine kontoer. Når de er konvertert, kan de bruke disse valutaene til vanlige kjøp i fysiske butikker, restauranter eller på nettet. Det er viktig å huske at EØS ikke bare handler om de 27 EU-landene. Dette inkluderer også land som Island, Liechtenstein og Norge, som har spesielle avtaler med EU.

Profesjonelle handelsmenn er fulle av optimisme – prisen på Bitcoin vil sannsynligvis fortsette å stige

I går dannet Bitcoin-prisen et rødt lys på det daglige diagrammet etter lang tid. Det sier seg selv at en retting måtte foretas. FOMO utløst av BlackRocks publisering av forespørselen om en spot Bitcoin ETF fra Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) kunne ikke vare evig. Men ser man på følelsene til profesjonelle handelsmenn, kan man se et betydelig nivå av optimisme. Vil prisen stige enda høyere?

La oss først se på hendelsene de siste dagene. Prisen på Bitcoin steg raskt med mer enn 16 % og 230 millioner dollar endte opp med å avvikle shortposisjoner. Det er ikke et lite beløp, men la oss sammenligne det med midten av august. På den tiden falt prisen raskt med 9% og likvideringer nådde 416 millioner dollar. Foreløpig kan det sies at handelsmenn var klare til å handle og hadde godt håndterte stop-loss-ordrer. I tillegg erstattet de nyåpnede stillingene raskt de lukkede, og økte dem ytterligere.

Bonusmelding

Bank of Englands konsultasjon om det digitale pundet har mottatt en overveldende respons fra publikum

I et virkelig enestående nivå av offentlig engasjement, mottok Bank of England (BOE) over 50 000 svar på en konsultasjon om mulig innføring av et digitalt pund. Viseguvernør Jon Cunliffe kunngjorde nummeret i en nylig tale, og understreket viktige bekymringer uttrykt av offentligheten: personvern, programmerbarhet og mindre fysiske kontanter.

Fokus for tilbakemeldingene er bekymring for brukernes personvern i den digitale tidsalderen. De fleste respondentene uttrykte forbehold om sentralbankens håndtering av personopplysninger og nivået på databeskyttelse i digitale pundtransaksjoner. Som svar på disse bekymringene forsikret Cunliffe at brukere av det digitale pundet ville nyte det samme nivået av personvern som elektroniske betalinger for tiden nyter godt av. Han bekreftet også at Bank of England ikke ville ha tilgang til data om individuelle transaksjoner, noe som dempet frykten for statlig overvåking.

Et annet fokus for tilbakemeldingen var temaet programmerbarhet. Publikum har uttrykt bekymring for at BOE kan begrense funksjonaliteten til det digitale pundet. For å avklare dette punktet nevnte Cunliffe at sentralbanken ikke har til hensikt å begrense funksjonaliteten til det digitale pundet. I stedet forklarte han:

«Det er opp til private selskaper å utvikle og tilby betalingstjenester som krever større programmerbarhet med brukerens samtykke.»

Overgangen fra fysiske kontanter til digital valuta er et tema som får varierende grad av aksept rundt om i verden. Etter denne globale følelsen uttrykte respondentene bekymring for den potensielle nedgangen eller bortgangen til kontanter når det digitale pundet blir mainstream. Som svar på disse bekymringene pekte Cunliffe på regjeringens nylige lovgivning for å sikre fortsatt tilgjengelighet av fysiske kontanter, og fremhevet dens betydning sammen med digital innovasjon.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *