Opptil dusinvis av ofre etter eksplosjon på hovedsykehuset i Gaza. Israel hevder at en Hamas-ambulanse ble angrepet

Gazas helsedepartement sa at et israelsk angrep rammet en ambulansekonvoi i dagDe forberedte seg på å frakte de alvorlig skadde fra byen Gaza til Egypt. I følge den Hamas-kontrollerte myndigheten ble dusinvis av palestinere drept og skadet i angrepet utenfor inngangen til Shifa-sykehuset.

Det israelske militæret sa først at de undersøkte rapportene. Tidligere på kvelden kunngjorde den at et av flyene deres hadde truffet en Hamas-ambulanse i dag og drept flere av dens jagerfly.. Hun la til at ifølge hennes opplysninger bruker Hamas ambulanser for å frakte jagerfly og våpen. Reuters bemerket at disse påstandene heller ikke umiddelbart kunne verifiseres.

Det skrev kringkasteren Al Jazeera Det var et droneangrep. Ifølge AFP ble det vist opptak fra åstedet Flere kropper og skadde personer ved siden av den skadede ambulansen.

Ashraf Kudra, en talsmann for Gazas helsedepartement, sa at målene for angrepet var på sykehuset ved siden av konvoien. også ambulanser til stedet ca en kilometer unna. Han ga ingen opplysninger om antall ofre.

Det israelske militæret sa først at de undersøkte rapportene. Tidligere på kvelden kunngjorde den at et av flyene deres hadde truffet en ambulanse operert av Hamas i dagog når du blir truffet Flere av hans jagerfly ble drept. Hun la til at ifølge hennes opplysninger bruker Hamas ambulanser for å frakte jagerfly og våpen. Reuters bemerket at disse påstandene heller ikke umiddelbart kunne verifiseres.

Våre kolleger ble bare reddet ved et mirakel

Den palestinske Røde Halvmåne publiserte et bilde av offeret på det sosiale nettverket ambulanse foran Shifa Hospital, det største medisinske senteret i dette palestinske territoriet, og uttalte: at mannskapet har det bra. I et annet innlegg skrev han at nøyaktig klokken 16.30 lokal tid (15.30 CET) startet israelske styrker et luftangrep i den vestlige delen av Gaza, ikke langt fra Shifa-sykehuset. Organisasjonen hevder å ha truffet en konvoi av ambulanser som returnerte fra Rafah. «Våre kolleger ble reddet bare ved et mirakel, sa hun.

Kudra hadde tidligere annonsert dette fra Gaza by og nord De vil sende alvorlig skadde palestinere sørover som akutt må fraktes til Egypt for behandling. Nå oppga han at det var 15 til 20 pasienter. «De ble alvorlig skadet, som vi ikke kan behandle på sykehuset,» sa han.


I Irland har folk uttrykt sin støtte til palestinerne i Gaza


Flere bilder av den angivelige israelske bombingen av et sykehus i Gaza.


Det franske instituttet på Gazastripen ble rammet av et israelsk luftangrep for noen dager siden. Dette ble kunngjort i dag av det franske utenriksdepartementet, som ble informert av Israel. Paris oppfordret israelske myndigheter til umiddelbart å informere om hva som førte til denne avgjørelsen. Det var ingen ansatte eller franske statsborgere i instituttets lokaler på tidspunktet for operasjonen. AFP-byrået kunngjorde også i dag at kontoret i Gaza ble rammet av israelske angrep torsdag. Det israelske militæret nektet for å stå bak angrepet, som gjorde at ingen ble skadet.

– Israelske myndigheter har informert oss om at det franske instituttet i Gaza var målet for et israelsk angrep. «Vi har bedt deg om å informere oss umiddelbart og ved hjelp av passende midler om de konkrete bevisene som motiverte denne avgjørelsen,» sa det franske utenriksdepartementet.

Se helt på nett

Israel, som i forrige måned anklaget Hamas for å være vertskap for Hamas kommandosentre og tunnelinnganger på Shifa sykehus oppfordret alle sivile til å forlate den nordlige Gazastripen. Hamas og sykehusledelsen har avvist at anlegget fungerer som en base for militante.

Den israelske hæren har beskutt Gazastripen og utført bakkeoperasjoner der de siste dagene som gjengjeldelse for Hamas-angrepet 7. oktober der palestinske militanter drepte over 1400 mennesker og kidnappet ytterligere 240. Ifølge de Hamas-styrte palestinske myndighetene har mer enn 9000 mennesker blitt drept i israelske angrep så langt. I tillegg sa den israelske hæren torsdag at den hadde omringet byen fullstendig, og statsminister Benjamin Netanyahu sa at israelske tropper allerede hadde rykket utover utkanten av byen.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *