«Wagner»-medlem ble arrestert i Norge mens han forsøkte å returnere til Russland – han fryktet at han ikke ville bli utlevert til Ukraina

Norsk politi har arrestert Andrei Medvedev, en tidligere sjef for den russiske Wagner-leiesoldathæren, mistenkt for å ha forsøkt å krysse den russiske grensen ulovlig etter å ha søkt asyl i Norge tidligere i år, sa den internertes advokat, sitert av Reuters.

Medvedev forsøkte å nå Kolahalvøya etter solnedgang, skriver Barents Observer.

Publikasjonen understreker at pågripelsen fant sted noen timer etter at den tidligere sjefen for «Wagner» møtte sine journalister. Under samtalen virket han opprørt og uttrykte frykt for at han snart ville bli utlevert til Ukraina. Han sa at det ville være tryggere for ham å returnere til Russland, hvor han flyktet, enn å bli utlevert til Ukraina.

Den 27 år gamle tidligere tjenestemannen fra «Wagner» fortalte journalister at han planla å krysse grensen og lette etter en person med en bil som han kunne gå inn på russisk territorium med.

Like etter dro Medvedev sannsynligvis til grenselandsbyen Grense-Jakobselv – bare en grunne elv skiller den fra Russland. Det var der Medvedev ble arrestert av norsk politi.

Å krysse den norske grensen til Russland er kun autorisert gjennom overgangssteder, minnes Reuters.

Medvedevs advokat sier han ikke hadde til hensikt å flykte til Russland, men bare søkte etter stedet hvor han ankom Norge i januar. Den gang sa han at han søkte asyl fordi han fryktet for livet sitt etter å ha vært vitne til drap og tortur av krigsfanger i Ukraina.

Faktor.bg oversettelse

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *