Video: Smogen i Delhi har nådd kritiske nivåer, det ble for mye feiring

Den indiske hovedstaden våknet i en grå tåke. Etter Diwali, lysfestivalen, har luftkvaliteten sunket til farlige nivåer. Til tross for forbudet mot fyrverkeri, sprengte folk over hele Delhi fyrverkerne sent på natten. Dette gjorde forurensningen enda verre, skrev nettstedet BBC.

Delhi har slitt med dårlig luft i flere uker, og myndighetene har erklært en tidlig vinterferie for skoler for å beskytte barn. På grunn av utslipp fra kjøretøy og industri, støv og værforhold, er Delhi den mest forurensede hovedstaden i verden.

Problemet forverres også om vinteren ettersom bønder i nabostatene brenner avfall på åkrene sine. Og fyrverkeri under Diváli-ferien forverrer luftkvaliteten enda mer ettersom lave vindhastigheter fanger forurensninger i de nedre lagene av atmosfæren.

Mange steder ble det målt støvpartikkelverdier i området 445 til 520. I henhold til luftkvalitetsindeksen, eller AQI En verdi mellom null og 50 anses som «god», mellom 51 og 100 anses som «tilfredsstillende» og over 400 anses som «alvorlig».

I følge regjeringens luftkvalitetsmonitorer har konsentrasjonen av faste støvpartikler (PM 2,5 – partikler mindre enn 2,5 mikrogram) nådd ekstreme nivåer i enkelte deler av byen. Noen ganger i Delhi kunne du virkelig ikke se noen trinn.

Utsikt:

Et tykt lag med giftig skum har igjen dekket deler av Yamuna-elven nær Delhi, mens den indiske hovedstaden selv kjemper med irriterende og skadelig smog som har omsluttet byen.

Indias høyesterett har forbudt bruk av fyrverkeri under Diwali, og tillater bare «grønne fyrverkeri» eller de med reduserte utslipp. For å dempe forurensning har regjeringen der også forbudt salg og brenning av fyrverkeri og fyrverkeri. Dette avskrekket imidlertid ikke byfolket for mye.

Fyrverkeriforbudet fikk også en politisk overtone. Mandag sa Delhis miljøminister Gopal Rai definerte hanat ledere av det hindunasjonalistiske Bharatiya Janata-partiet (BJP), som sitter med makten over hele landet, men er i opposisjon i Delhi, hadde «oppfordret» folk til å tenne fyrverkeri.

– Brenning av fyrverkeri har økt forurensningen i Delhi. Noen steder ble dette gjort bevisst, sa Rai.

Leder for opposisjonen BJP i Delhi Virendraa Sachdeva protesterte han, at forurensningen ikke er forårsaket av vanlige folk som feiret lysfesten, men av det regjerende AAP-partiet. Ifølge ham har ikke ledelsen en konkret plan for å løse smogproblemet.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *