Stortinget ber regjeringen forberede seg på annekteringen av en palestinsk stat

SOSEScript: Breadcrumb-kjøring mislyktes med følgende feil: Feil på linje 38, posisjon 2: Tilkoblingsfeil

Scanpix bilde

Stortinget vedtok torsdag en resolusjon som oppfordrer regjeringen til å forberede annekteringen av en uavhengig palestinsk stat.

Dette er den siste artikkelen som viser Europas forferdelse over krigen i Gaza.

Norges regjerende koalisjon la frem et forslag om å få det mindre partiet til å gå med på resolusjonen som krever umiddelbar annektering av den palestinske staten.

Den siste resolusjonen, vedtatt av et stort flertall av parlamentsmedlemmer, slår fast at Stortinget vil oppfordre regjeringen til å være klar til å annektere Palestina som en uavhengig stat dersom annekteringen kan ha en positiv effekt på fredsprosessen. uten å utløse betingelsen om en endelig fredsavtale.

Dette er nødvendig for at sammenfiltring ikke skal skje i nær fremtid. Vedtakelsen av denne resolusjonen antas imidlertid å gjenspeile de økende spenningene i Europa på grunn av den pågående krigen i Gaza.

Island, Sverige, Polen, Ukraina og Romania er blant de få som er juridisk bundet til den palestinske staten.

Sosialisten Pedro Sanchez, som ble bekreftet som spansk statsminister torsdag, sa til parlamentet at han ville gjøre alt han kunne for å få Madrid og andre europeiske land til å godta en palestinsk stat.

Israel bidro til å ødelegge den palestinske militante gruppen Hamas ved å sette i gang angrep på landet 7. oktober som drepte 1200 mennesker, hovedsakelig sivile, ifølge israelske tjenestemenn.

Hamas drepte også rundt 240 mennesker, inkludert et lite barn og en eldre kvinne, sa tjenestemenn.

Det Hamas-drevne helsedepartementet i Gaza sier at 11 500 mennesker, inkludert tusenvis av barn, allerede har omkommet i det israelske militærets gjengjeldelsesangrep.

Ytterligere 2700 mennesker er savnet; Det antas at de fleste av dem er begravet under ruinene.


Det er forbudt å reprodusere informasjonen til BNS nyhetsbyrå i offentlige informasjonsmedier og på internettsider uten samtykke fra UAB “BNS”.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg og vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i Business, Sodra, Registersenter, etc. i gamle.