Dramatisk økning i Google-søk relatert til klimaendringer

Google-data viser at nettsøk knyttet til klimaproblemer har økt betydelig. Studier viser også at kvinner er mer aktive enn menn i sine klimaproblemer.

Økende antall skogbranner, flom og tørker rundt om i verden er bare noen av de synlige tegnene på klimaendringer. Det som er mindre diskutert er virkningen av klimaendringer på menneskelig bevissthet.

Klimaangst – definert som å være bekymret for virkningen av klimaendringer – har økt globalt, spesielt blant barn og unge, melder BBC.

Søk på engelsk relatert til klimaangst i løpet av de første 10 månedene av 2023 var 27 ganger høyere enn i samme periode i 2017.


De oppretter et ekspertråd om sirkulær økonomi og grønn omstillingDet må være operativt veldig raskt, for det er et faktum at Bulgaria er sent i overgangen til en sirkulær økonomi.

I samme periode økte også antallet henvendelser på andre språk betydelig. Som et annet eksempel nevner BBC at søk på portugisisk økte 73 ganger.

Søk kan være hyppigere blant språk med større bevissthet om klimaendringer eller blant de som bruker Google mest. Eksperter antyder ikke nødvendigvis at folk i land med høyere søkeandeler er mer sannsynlig å oppleve klimaangst.

Google Trends-data samler søk etter «klimaangst» og «miljøangst», termer som ofte brukes på samme måte, men som har litt forskjellige betydninger.

Klimaangst er angst relatert spesifikt til bevissthet om klimaendringer. Økobekymring er et mer generelt begrep knyttet til bevissthet om trusler mot miljøhelse, inkludert forurensning og tap av biologisk mangfold.


Naturvernloven fortsetter å vekke kontrovers i EUEUs forslag om å gjenopprette Europas naturlige habitater har utløst heftige politiske debatter

Google måler ikke bare totalt søkevolum, den ser på et utvalg søk for å finne trender over hele verden. Den bruker en beregning kalt «søkeinteresse» for å undersøke den relative populariteten til søk over tid.

I løpet av de siste fem årene har de nordiske landene sett den høyeste andelen forskning knyttet til klimahensyn.

Finland, Sverige, Danmark og Norge er landene som representerer mer enn 40 % av søkene knyttet til «klimaproblem».

Google opplyser om at de i løpet av de siste 12 månedene også har sett en global økning i forespørsler om fremtiden til planeten og miljøet.

«Når du ser på hva slags emner folk søker etter, er det tydelig at de vil vite hva som skjer, men de vil også ta grep,» sa en talsperson for selskapet.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *