Studenter fra byen Gotse Delchev deltar i en digital fotoutstilling «Menneskerettigheter gjennom linsen»

Studenter fra byen Gotse Delchev deltar i en digital utstilling laget innenfor rammen av prosjektet «Menneskerettigheter gjennom prismet». Du kan besøke utstillingen på: https://hrlensbg.humanrights-education.org/

Målet med prosjektet er å øke unge menneskers forståelse av menneskerettigheter og invitere dem til å se på samfunnet sitt gjennom menneskerettighetsspørsmål. Gjennom fotografier uttrykker unge mennesker sin mening om menneskerettigheter og utviklingen av demokrati i byen deres. Mer enn 80 unge mennesker fra Gotse Delchev, Blagoevgrad, Montana og Varshets ble opplært i videolaboratorier, der de studerte fotografier om menneskerettighetstemaer og lærte hvordan de skulle lage dem. Eksperter fra «Partners – Bulgaria»-stiftelsen introduserte unge mennesker til kunsten å lage kraftige bilder og korte videoer.

Den digitale utstillingen viser et utvalg fotografier laget av studentene. De er delt inn i seks tematiske kategorier: Psykisk helse, Diskriminering, Identitet, Klima og miljø, Ytringsfrihet, Sosiale ulikheter. Fotoprosjekter kan ofte relatere seg til flere menneskerettigheter samtidig. Hvert fotoprosjekt inkluderer en beskrivelse og oppfølgingsspørsmål for klassediskusjon. De unges fotografier kan brukes i samfunnsopplæringstimer og i undervisning i menneskerettigheter. De trekker oppmerksomhet til enkelte artikler i FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, FNs barnekonvensjon og andre internasjonale konvensjoner knyttet til menneskerettigheter.

«Menneskerettigheter gjennom linsen» presenterer en prosjektaktivitet fokusert på studiet av demokrati og menneskerettigheter og passende for ungdomsskolen. Gjennom ulike øvelser utfordres studentene til å tenke over menneskerettighetsspørsmål og demokratiske dilemmaer i lokalsamfunnet eller ulike temaer som angår dem. Elevene kan deretter uttrykke tankene sine gjennom fotografering. Med en mobiltelefon eller et kamera tar unge mennesker opp øyeblikk fra livet i samfunnet deres, og ser på livene til landets innbyggere gjennom menneskerettighetenes prisme. De reflekterer over hendelser, mennesker eller ideer som uttrykker diskriminering, sosiale ulikheter, miljø, helse, arbeidsproblemer, etc.

Prosjektet gjennomføres av «Partners – Bulgaria»-stiftelsen i samarbeid med Det Norske Menneskerettighetsakademi og med økonomisk støtte fra Active Citizens Fund of Bulgaria innenfor rammen av romfinansieringsmekanismen Europeisk økonomi.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *