For åttende gang avviste Bernkonvensjonen De Grønnes krav om å stoppe Struma-motorveien

Følg «Voice» inn Telegram

For åttende gang på rad har Bernkonvensjonen avvist kravet fra de grønne i koalisjonen «For Nature to Remain in Bulgaria» om å stoppe ferdigstillelsen av Struma-motorveien gjennom Kresna-juvet, sa vi kunngjør. Økologiske nyheter.

Beslutningen om å ikke åpne en fil ble tatt under et møte i Strasbourg. Dette betyr at prosedyrene og utarbeidelsen av spesifikasjoner for ferdigstillelsen av «Struma»-motorveien gjennom Kresna-juvet kan fortsette.

Til tross for det sterke presset fra miljøvernere på medlemslandene, forsvarte representantene for statene som deltok på møtet den offentlige interessen.

De indikerte at alle nasjonale og europeiske miljøkrav var blitt respektert ved utformingen av AM «Struma»-ruten. Den bulgarske delegasjonen informerte også konvensjonen om underskriften av 6000 mennesker fra lokalbefolkningen til fordel for bygging av en motorvei gjennom juvet.

Bernkonvensjonens sekretariat nektet å delta i møtet i ikke-statlige foreninger som organiserte den aktuelle signeringen. Dette er et åpenbart brudd på Århus-konvensjonen om lokalbefolkningens deltakelse i beslutninger som vil påvirke deres liv og velvære.

Selv om på denne 16 km lange strekningen, i løpet av de siste 15 årene, har 74 mennesker omkommet og mer enn 400 er blitt skadet, som forventet, til støtte for kravet fra våre miljøvernorganisasjoner om å stoppe Struma AM, det var land der De Grønne har mektige lobbyer og er involvert i styresett.

Dette er Sveits, hvis selskaper har drevet lobbyvirksomhet i årevis for å bygge en 2 milliarder euro tunnel. Tyskland, der De Grønne sitter i regjering og på grunn av økopolitikken de pålegger, er landet i resesjon. Andre land som var motstandere av staten var Nederland og Østerrike, som tradisjonelt stopper oss for Schengen.

Sverige, Danmark, Finland, Island, Norge, Liechtenstein, Monaco og Latvia skulle også åpne en fil. De fleste av dem er nordiske land med besatt grønn politikk, men hvor motorveinettverket også er godt utviklet. I motsetning til Bulgaria, hvor vi bare har 800 km med motorveier – den laveste prosentandelen i hele Europa, bare 4 % av de 20 000 km med riksveier.

Hellas, Serbia, Nord-Makedonia, Kroatia, Polen, Georgia, Albania, Aserbajdsjan, Armenia, Kypros og Moldova ga sin utvetydige støtte til den bulgarske saken for ferdigstillelsen fra Struma-motorveien gjennom Kresna-juvet.

Denne avstemningen er et typisk eksempel på europeisk praksis som deler Europa i to nivåer og deler innflytelsessfærer og interesser.

På møtet ble de bulgarske myndighetenes innsats for å ta alle nødvendige tiltak for å beskytte artene og habitatene i kløften under byggingen av den siste delen av denne strategisk viktige transportforbindelsen presentert. Etter vedtakelsen i fjor av spesifikke og detaljerte bevaringsmål for verneområdene Kresna og Kresna-Ilindenci, er hovedfokuset nå på å analysere samsvaret med kompatibilitetsvurderingen med de etablerte målene, samt forbedring av prosjektet for det valgte alternativet for bygging av motorveien.

De bulgarske myndighetene beklaget at de ikke har blitt konstruktivt støttet av ikke-statlige organisasjoner i deres innsats, men ønsket velkommen forslaget fra konvensjonsbyrået om å organisere en teknisk workshop i Bulgaria i april med deltakelse av internasjonale eksperter med erfaring i å bygge bærekraftig lineær infrastruktur. Presentasjon av utenlandske erfaringer, god praksis og forslag til hvordan de skal brukes i en spesifikk situasjon vil være en annen mulighet til å finne de beste løsningene og mekanismene for beskyttelse av det rike biologiske mangfoldet i Kresna Gorge-regionen. Dette vil også gi en god mulighet for konstruktiv dialog med sivilsamfunn og lokalsamfunn.

På møtet i den stående komité ba den bulgarske delegasjonen om å implementere konvensjonens anbefalinger og finne en balanse mellom å beskytte vill flora og fauna og å sikre menneskers liv, helse og velvære. Han trakk også oppmerksomheten til det faktum at anbefalingene må være i samsvar med konvensjonens ånd og at deres hovedmål er å hjelpe stater med å oppfylle sine forpliktelser på en praktisk måte og ikke å gripe inn i deres suverenitet.

Den faste komité oppmuntrer til innsatsen fra bulgarske myndigheter, men etterlyser mer aktivt samarbeid med ikke-statlige organisasjoner. En utlysning der Miljø- og vanndepartementet slutter seg til og forblir åpen for dialog og konstruktive forslag fra de frivillige organisasjonene i «Redd Kresna»-koalisjonen, samt alle andre interesserte parter.

Kilde: ekonovini.bg

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *