En norsk domstol har returnert de to barna til en bulgarsk kvinne som ble tatt fra henne av sosialtjenesten.

Bulgarske Tsvetelina Uland, hvis barn ble fjernet fra den norske sosialtjenesten «Barnevernet» i 2018 etter at faren deres klaget over at de ikke ønsket å tilbringe tid med ham, klarte til slutt å slå tilbake og hente datteren og sønnen hjem igjen.



Norges lagmannsrett slo i mai fast at avgjørelsen i tingretten i Arendal, der han bor, var basert på feil fra Barnevernets tjenestemenn og opphevet den. Etter at klagefristen gikk ut, ble barna returnert til moren.


«Til alle de sympatiske vil jeg dele den gledelige nyheten om at avgjørelsen i Arendal tingrett i Norge 9. mai 2018 ble ignorert av lagmannsretten i mai i år på bakgrunn av feil rapportert av tjenestemenn. og en institusjon (jeg er sikker på at du kan gjette hvilken) som bestemmer menneskeskjebner»skrev Tsvetelina Uland på Facebook.

Uland henvendte seg til bulgarske myndigheter og media for å få hjelp etter at barna hennes ble kidnappet, skilt fra hverandre og sendt til forskjellige familier i forskjellige byer.

Ifølge «Barnevernet» var det på sin plass at søsteren og broren ble separert for at de ikke skulle påvirke hverandre. Dette var et brudd på deres rettigheter og moren startet en rettslig kamp mot sosialtjenesten.

Han fikk også forbud mot å ringe dem på telefon eller kontakte dem på Internett. I tillegg var det første møtet med barna hennes, tillatt i mai i år, planlagt til januar 2020. Barna fikk heller ikke ta kontakt med bulgarerens familie.

Da faren hans, den berømte sirkusartisten Georgi Popov-Gebosh, prøvde å se barnebarnet sitt gjennom gjerdet til skolen hans, ble han arrestert i desember 2018 og tilbrakte flere timer i politiets varetekt, til tross for mangel på skyldfølelse og dårligere helse.

Dessverre døde Gebosch i mai 2019 før han kunne se barnebarna og datteren sammen igjen.

Her er hva annet bulgareren skrev på det sosiale nettverket:


«Jeg kan nå være sammen med de jeg elsker mest. Jeg puster lett og nyter livet! Men… Det er et stort «MEN»! Hvem vil gjenopprette den tapte tiden med elskede skapninger? Hvem vil slette de mørke minnene fra dagen da det mest dyrebare blir tatt fra deg?Hvem skal bringe tilbake min far som dro i sorg og ikke kunne vente på seier?Hvem vil slette ydmykelsen jeg led av begrensede mennesker, uten moral, inkompetente…MEN med makt fordi jeg jobbet for en maskin som er en stat i en stat? Hvem vil tørke bort tårene? Slik makt eksisterer ikke! Min appell er: Kjemp til slutten, spesielt når det kommer til det mest dyrebare, nemlig barn. Vær sterk og ikke ikke gi opp, uansett hvor vanskelig og umulig situasjonen kan virke. Hvis vi gir opp, gir vi opp barna våre! Takk til alle mine venner! Jeg elsker dere!».

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *