Monika Mihailova, bosatt i Staro Zagorje, saksøker helsefondet for stilltiende avslag på behandling

Innen en måned vil Stara Zagora Administrative Court avgjøre saken til Monika Mihailova mot National Health Insurance Fund. Klagen gjelder fondets tause avslag på å behandle kvinnen fra Stara Zagorje i utlandet. Den unge kvinnen måtte gjennomgå akutt ryggmargsoperasjon.

På bare to måneder, i midten av fjoråret, ble det, takket være ulike initiativer på donasjonskontoen til Monika Mihailova fra Stara Zagora, samlet inn en sum som tillot den unge kvinnen å reise til Kypros, hvor amerikanere foretok en kompleks intervensjon for å fjern en tarlo. cyste på ryggraden, lokalisert i spinalkanalen. «Vi startet en innsamlingsaksjon. Det var så mange mennesker involvert i denne saken at jeg selv ikke trodde på hva som skjedde. Jeg er takknemlig for alle bulgarere og utlendinger i USA, England, Finland, Norge osv. Men for Bulgaria Jeg var ved god helse. Det er som om jeg ikke eksisterte, selv om jeg i august leverte NHIF absolutt alle nødvendige dokumenter for behandling i utlandet. Jeg forventet å få svar innen en måned. 25. september kom og to dager senere Jeg måtte fly til Kypros. Jeg har fortsatt ikke fått svar fra kassereren, og jeg fikk ikke hele operasjonsbeløpet. Så fikk jeg svar fra sykehuset om at de reduserte operasjonsbeløpet og enda mer – de lov til å betale avdrag i avdrag Takket være alle menneskene som hjalp meg uten forbehold dro jeg til Kypros, men med den spesielle følelsen av at bulgarere har rettigheter, men bare på grunnlag av dokumenter. Du vil leve, men du kan ikke fordi du må gå rettens vei for å få det. Jeg skulle ønske at alle disse institusjonene som tar seg av pasienter som meg, tok hensyn til at det bak dokumentene er mennesker med sjeler, familier, hjerter, smerte, hjelpeløshet…», sa Monica noen minutter før saken startet.

Den komplekse operasjonen var vellykket 30. september og Monica husker det første hun lærte da hun kom ut av narkosen. «Jeg fikk et brev fra NHIF. Først ble jeg glad, så ble jeg sjokkert, fordi det var et avslag på å søke behandling i utlandet, noe som ble tolket som taus. Dessuten inviterte de meg i brevet til å dra til Sofia for å undersøke selv og sørget for at jeg trengte en slik operasjon. Allerede da bestemte jeg meg for at jeg skulle hevde mine rettigheter i retten.»

Opprinnelig ble klagen sendt inn til Sofia Administrative Court. Den dagen den første klagen ble levert, mottok Monika også det andre brevet fra NHIF. Den sier at ytterligere konsultasjon bør gjennomføres med nasjonale nevrologiske og nevrokirurgiske konsulenter. «Jeg hadde allerede gjennomgått en vellykket operasjon og var i bedring, og de visste fortsatt ikke om jeg trengte en operasjon. Dette var også årsaken til vår andre klage. Imidlertid avgjorde Sofia Administrative Court besluttet å flytte saken til Stara Zagora, og det er derfor jeg er her i dag.»

I løpet av en måned vil dommernes avgjørelse i saken bli klar, og Monica sier hun føler seg krenket, men også fast bestemt på å fortsette neste kamp. Denne gangen for mennesker som lider av hans sjeldne sykdom. Den unge kvinnen drar nytte av støtten fra American Institute og mange bulgarske leger: «Jeg leder denne kampen for folk i min situasjon, mennesker ydmyket av forskjellige institusjoner. Jeg elsker landet mitt, men jeg hater staten.»

Fra neste uke starter den unge kvinnen aktiv rehabilitering, som hun også trenger mer midler til. Monica trenger 967 euro for å betale fullt ut for sykehuset på Kypros, hvor hun gjennomgikk en vellykket operasjon.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *