Scoret 9 i 1 for Norge med et hat-trick i 1 omgang i Champions League på 19.

Den norske fotballsensasjonen skinte også i Champions League – 19 år gamle Erling Haaland ble den yngste spilleren som scoret hat-trick på halvparten i gruppespillet, på sin debut i gruppene til de mest kommersielle.

Spissen til «Red Bull» (Salzburg) brøt ut i 6:2 mot «Genk». Han scoret sitt første mål i det andre minuttet, og utlignet rekorden for det raskeste målet av en debutant, som tidligere ble delt av to – Andy Moeller (1995) og Eliakim Mangala (2009).

Den yngste spilleren som har scoret hat-trick i en Champions League-kamp er Raul. 18 år og 114 dager gammel, oppnådde han bragden under Real Madrids 6-1-seier over Ferencvaros i 1995.

I en alder av 19 år og 58 dager oppnådde Erling Haaland sin bragd i sin første omgang i Champions League-gruppene.

Denne sesongen har Haaland allerede 17 mål på 9 kamper for «Salzburg». Erling fikk sin plass i rampelyset i mai da han scoret rekordhøye 9 mål i Norges 12-0-seier over Honduras i FIFA U-20-VM.

8 spillere scoret hat-trick på debuten – Marco van Basten, Faustino Asprilia, Yakubu Ayegbeni, Wayne Rooney, Vincenzo Iaquinta, Grafite, Yassin Brahimi og Erling Haaland. Van Basten avsluttet med 4 mål på sin debut i AC Milans 4–0-seier over Gøteborg i 1992. Dette var tidenes første hat-trick i Champions League-historien. Haaland ble den første med hattrick på debuten, fullført før pause.

Den eldste hattrickscoreren er Cristiano Ronaldo – 34 år og 35 dager gammel under Juventus» 3-0-seier over Atletico (M) i mars 2019. Ronaldo og Messi har flest hattrick hver – 8. Flest – den raske A hat trick ble oppnådd av Bafetimbi Gomis i 2011. på 7:1 for «Lyon» mot «Dinamo» (Zagreb) – på 8 minutter.