Denne hvithvalen som ble oppdaget i Norge kan være en russisk spion…

En hvithval ble nylig oppdaget av norske fiskere utenfor landets nordkyst. De tror det er et dyr trent av den russiske marinen…

25. april ble fiskere i Norge overrasket over å finne en hvithval som oppførte seg merkelig og hadde på seg en sele med påskriften: «St.Petersburg Gear». Eksperter fra den nasjonale marinen frykter at dette er et dyr sendt av den russiske marinen.

Hvor kommer denne hvithvalen fra?

Selen ser ut til å være designet for å feste GO PRO-utstyr eller våpen. En professor ved Norges arktiske universitet i Tromsø rapporterte at han hadde kontaktet forskere som for tiden jobber for Russland, men de sa at de ikke hadde noe forhold til hvithviten.

De antok imidlertid at hvalen mest sannsynlig tilhørte den russiske marinen. Vergen nevner Martin Biuw i Norsk Havforskningsinstitutt, som sier at «hvis denne hvalen kom fra Russland, er det god grunn til å tro at det ikke ble gjort av russiske forskere, men av marinen».

Dyresoldater

Militæret har tidligere trent sjødyr til militære operasjoner som transport av utstyr, søk etter savnede mennesker, søk etter undervannsminer og dreping av fiender. I 2017 ga det russiske forsvarsdepartementet en uttalelse om trening og dyreopplæring for militære oppdrag.

Spesielt delfiner, seler og hvithvaler. I tillegg kjøpte Russland 5 delfiner i 2016 uten noen forklaring på bruken. Etter at en undersøkelse ble utført og selen ble fjernet, ble dyret til slutt løslatt.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *