Norge forbyr søskenbarnekteskap: barns helse i fare

Der Norge vil forby ekteskap mellom kusiner. Oslo-regjeringen har, som det melder avisa «Aftenposten», sendt forslag til ny ekteskapslov som blant annet skal hindre to søskenbarn i å gifte seg. For tiden i Norge Ekteskap mellom kusiner er ikke forbudt, og heller ikke ekteskap mellom onkler og nevøer. Målet med dette tiltaket er å forhindre skade på barns helse. Folkehelseinstituttet påpeker at dersom to søskenbarn får barn, øker risikoen for spedbarnsdødelighet og fødselsskader. Myndighetene mener dette også vil redusere risikoen for tvangsekteskap, ifølge «Postposter«.

I Italia loven forbyr ikke ekteskap mellom søskenbarn, men det er spesifikke grenser fastsatt ved lov. Følgende kan ikke gifte seg, selv med dispensasjon: foreldre og barn, besteforeldre og barnebarn, brødre og søstre, adoptanten og adoptanten, adoptivbarna til samme person, adoptanten og adoptantens barn, adoptanten og brødrene og søstrene til adoptanten. opprinnelsesfamilie, adopterte og foreldre til opprinnelsesfamilien, adopterte og besteforeldre til opprinnelsesfamilien.

De kan ikke gifte seg – med mindre de er fritatt fra Rett – tante og nevø og onkel og niese, svoger, adoptert og ektefelle til adoptanten, adoptanten og ektefellen til adoptanten, adoptanten og sideslektninger til adoptantene.

Les også andre nyheter på Nyheter Nyheter
Følg oss på Nova News sosiale nettverk på Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Telegram

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *